Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Tragická smrt dřevorubeckého šampiona Komárka (†45): Zůstaly po něm tři děti!

Autor: ptr

V pátek obletěla svět tragická zpráva o úmrtí českého šampiona v dřevorubeckém sportu. Martin Komárek (†45) byl vážený sportovec, ale především také oblíbený kamarád. Řada lidí posílala okamžitě kondolence a vzpomínala na obětavého a slušného člověka, kterým »Komár« bezesporu byl.

Neštěstí se stalo ve čtvrtek v lesích u Líšnického rybníka přezdívaného Pytlák, který leží na jihovýchod od Milevska. Na zkušeného dřevorubce měl podle informací televize Nova spadnout strom. I přes zásah hasičů a záchranářů se nepodařilo mladý život zachránit.

Nejhoršími okamžiky si samozřejmě prochází rodina. Manželka, dva synové a dcerka se musí vyrovnat se ztrátou milovaného partnera a otce. Obrovský zásah osudu do života se nedá jen tak přejít. I sám Komárek věděl, jak nevyzpytatelné je jeho řemeslo. „Dřevorubectví je práce s nejistou budoucností, ale skvělou současností,“ říkával svým přátelům a ohledně budoucnosti měl bohužel pravdu.

Ihned po zveřejnění smutné zprávy začali přátelé vzpomínat na populárního »Komára«. „Martina jsme si moc vážili. Chtělo by se říci: pro jeho výkony a pozoruhodné sportovní a umělecké počiny. Ale na prvním místě jsme si ho vážili jako člověka. Byl skromný, nadmíru slušný, pozorný, svědomitý, vždy absolutně spolehlivý. Martin byl borec a hrozně hodnej kluk!“ Popsal obchodní ředitel agentury Dobrý den Luboš Rafaj. Martin Komárek vyřezával motorovou pilou sochy ze dřeva a díky tomu drží hned několik rekordů, které jsou u pelhřimovské agentury zapsány.

„Jsou zprávy, kterým se nechce uvěřit. Ve čtvrtek tragicky odešel Martin Komárek, skvělý chlap a kamarád s velkým srdcem. Vždycky mě dostalo to jeho oslovení Pepííí, když mi volal a ptal se, co je nového na kulturním poli a jak se mám. Ale život je nespravedlivej a pomívivej. Martine díky za všechno, budeš nám chybět,“ zavzpomínal na kamaráda Josef Kašpar, který je ředitelem Centra kultury města Písek.

Nejlepší český dřevorubec Komárek stál při zrodu timbersportu nejen v ČR, ale i v Evropě. Byl jedním z mála, kdo mohl startovat na evropských i světových dřevorubeckých soutěžích jednotlivců. Byl několikanásobný mistr Evropy. Pracoval i jako trenér při tréninkových kempech, účastnil se exhibičních vystoupení a show nejen v Evropě. V Milevsku v roce 2009 také otevřel první obchod specializovaný na potřeby pro timbersport v celé Evropě.

Dřevorubec Martin Komárek zemřel za tragických okolností v lese
Dřevorubec Martin Komárek zemřel za tragických okolností v lese