Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Strhaný Abramovič na letišti v Izraeli: Utíká před stíháním v Rusku?!

Autor: sm

Na Romana Abramoviče (55) začaly nepříjemně dopadat výsledky sankcí, které západní svět v souvislosti s válkou na Ukrajině seslal na Rusko a jeho obyvatele. Poprvé od začátku krize, která v Chelsea vypukla, se slavný podnikatel objevil na veřejnosti. A na jeho vzhledu jde vidět, že problémy, které se mu hromadí, si začínají vybírat svou daň. Navíc to začíná vypadat, že se nad Abramovičem začínají stahovat mračna i v Rusku...

Dalo by se říct, že čím bohatší a movitější někdo v Rusku je, tím hůř se mu od začátku „mírové mise“ dýchá. Právě vpád ruských vojsk na Ukrajinu totiž spustil lavinu, která zavalila Romana Abramoviče problémy. Podle fotek z letiště v Tel Avivu, kde Abramovič posedával ve VIP salónku, se zdá, že trable, které se momentálně slavnému Rusovi kvůli jeho původu kupí, si začínají naplno vybírat svou daň.

O dvacet let starší

Za zarostlým obličejem a profesorskými brýlemi by jen málokdo hledal kdysi nejmocnějšího muže Chelsea, kterému západní sankce svázaly ruce do takové míry, že klub momentálně počítá svou existenci už pouze na dny. Vedení Premier League Abramoviče zbavilo funkce ředitele klubu, ale ještě předtím mu zakázalo jej prodat, kupovat posily, prodávat lístky anebo prodlužovat smlouvy současných hráčů Chelsea. Velkým problémem je ale také zablokování klubového bankovního účtu.

Roman Abramovič na letišti v Tel Avivu prozradil svou identitu, když si na malou chvíli sundal roušku
Roman Abramovič na letišti v Tel Avivu prozradil svou identitu, když si na malou chvíli sundal roušku

Vypadá to ale, že ani na ruské půdě už se nemůže Abramovič cítit v bezpečí. Podle zahraničních webů se totiž začíná šuškat o tom, že na něj tamní generální prokurátor připravuje trestní stíhání v souvislosti se korupční kauzou v ropné společnosti Sibněft. Nepomáhá asi ani fakt, že se Abramoivčova dcera Sofie nedávno vymezila vůči ruskému prezidentu Putinovi .

Byl to důvod útěku?

Slavný Rus momentálně mimo jiné zkouší vyřešit alespoň to, na co ještě není krátký. Rozhodl se například přesunout svoji jachtu Solaris, která patří mezi nejluxusnější kousky na světě, do Černé Hory. Sám se dal ale také do pohybu...

Jeho soukromý tryskáč se během několika posledních dní objevil na přistávací dráze v různých zemích. Nejprve byl viděn v azerbajždánském hlavním městě Baku, následně v Ankaře a krátce poté, co přišly fotky z letiště v Tel Avivu měl ruský oligarcha odcestovat do Istanbulu. Některá média v souvislosti s hlasitým křupáním ledu, který se pod Abramovičem má v Rusku lámat, spekulují o tom, že se majitel Chelsea hodlá v Turecku před trestním stíháním skrývat.

Abramovičova éra v Chelsea: 65 miliard za posily i česká stopa
Video se připravuje ...