Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Hamilton nad Saúdy zuří: Dostal dopis od kluka (14), který je v cele smrti!

Autor: sm

Sedminásobný mistr světa už během minulé sezóny letěl do Saudské Arábie závodit se skřípěním zubů. Otevřeně tehdy přiznal, že se mu vůbec nelíbí postoj, jaký má země k lidským právům. To se mu potvrdilo, když během letošního závodního víkendu v Džiddě dostal dopis od mladého chlapce, který je v cele smrti!

Saúdská Arábie během posledních čtrnácti dní popravila 97 lidí, což byla krvavá voda na mlýn Lewise Hamiltona, který už loni otevřeně přiznal, že se v zemi vůbec necítí dobře a kdyby bylo na něm, rozhodně by se tam žádný závod nekonal.

Letos se jej ale tamní situace dotkla ještě mnohem víc. „Je šílené ty příběhy poslouchat. Slyšel jsem, že mi poslal dopis čtrnáctiletý mladík, který je v cele smrti. Když je ti čtrnáct, pořád sakra nevíš, co děláš,“ zlobil se Hamilton, který už dříve mluvil o tom, že by se kolotoč Formule 1 měl zasadit o lepší podmínky na všech místech planety, kde se konají závody. „Nerozhodujeme, kam půjdeme, ale myslím, že jsme povinni zkusit a udělat, co můžeme, když jsme tady,“ řekl Lewis, který sám v Džiddě zažil krušné chvíle. 

Nejprve došlo k raketovému útoku kousek od okruhu, a tak se dlouze diskutovalo, jestli je vůbec bezpečné, aby jezdci do závodu vyjeli. Jenže Hamilton nebude v nejlepším vzpomínat ani na samotný závod, ve kterém se celou dobu trápil ve středu pole. 

Britskému závodníkovi je zastávka v Saúdské Arábii proti srsti
Britskému závodníkovi je zastávka v Saúdské Arábii proti srsti