Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Smolař Dakaru Petrucci: Rozbitá motorka, doklady i peníze v trapu!

Autor: ris

Poprvé vyrazil na dakarské dobrodružství, jenže hned po příjezdu do Saudské Arábie se mu lepila smůla na paty. Motocyklista Danilo Petrucci (31) dostával na nejtěžší rallye světa jeden direkt za druhým.

Všechno začalo ještě před tradičním závodem, kdy měl pozitivní test na covid. Kontrolním výtěrem naštěstí prošel, takže mohl vyrazit na nezapomenutelné dobrodružství, které pro něj ovšem de facto skončilo hned ve druhé etapě „Až do této chvíle to bylo krásné. Byl to velmi rychlý speciál, dvacet až třicet kilometrů jsem upaloval na plný plyn rychlostí 150 km/h,“ řekl webu Gazzeta dello Sport.

Pak mu ovšem jeho KTM vypověděla službu. Uvízl v poušti a mašinu mu do bivaku přepravili až pomocí vrtulníku. Do dalšího dne tak odstartoval s penalizací jedenáct a půl hodiny, tedy bez naděje dostat se mezi nejlepší. Zbytek závodu už pojede jen na zkušenou.

To nejhorší však přišlo, až když chtěl tíživou situaci zkonzultovat s mechanikem Davida. „Rozepnul jsem kapsu, kde měl být mobil, pas, řidičák, peníze i kreditní karta, ale nebylo tam nic! Říkal jsem si, teď mi nezbude nic jiného, než si tady zažádat o občanství,“ bral malou tragédii s nadhledem.

Danilo Petrucci na svůj první Dakar jen tak nezapomene
Danilo Petrucci na svůj první Dakar jen tak nezapomene