Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Oblačno 22°C

Bývalý pilot F1 Mazepin: Sankce mu ničí luxusní život!

Autor: ptr

Před pár dny mu zabavili obrovskou vilu za tři a půl miliardy, ale to byla jen špička ledovce. Sankce dopadají tvrdě na luxusní životy ruských zbohatlíků a bývalý pilot stáje Haas není výjimkou. Nikita Mazepin (23) se musí naučit fungovat v omezených podmínkách.

Díky neskutečnému bohatství svého otce Dmitrije (53) si žil jako v bavlnce. Právě miliardy jeho otce stály z nemalé části i za jeho angažmá v podniku Formule 1. Není žádným tajemstvím, že přes firmu Uralkali pumpoval tatínek peníze do stáje Haas, a tím svému synáčkovi pomohl k angažmá.

Někdy ale ani peníze nestačí. Kvůli ruské invazi na Ukrajinu a přátelství s ruským prezidentem Vladimirem Putinem postihly rodinu Mazepinů tvrdé sankce. Nikita byl odejit a smlouva s Uralkali ukončena.

Nikita byl také zvyklý užívat si opulentního života plného luxusních vil, aut, jídla a dalších libůstek. I to má ale nyní výrazně ztížené. Už přišel o své sídlo v Itálii a je otázkou, zda to bude to jediné, co mu zabaví.

Zapomenout může také na vychloubání se svými slavnými kamarády.  Velmi rád se totiž pohyboval v blízkosti takových světových superhvězd, jako je fotbalista Cristiano Ronaldo , bojovník MMA Khabib Nurmagomedov nebo syn fotbalové legendy Davida Beckhama Cruz.

Nikita Mazepin, jeho otec Dmitrij a Vladimir Putin
Nikita Mazepin, jeho otec Dmitrij a Vladimir Putin