Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Hajlující ruský závodník se kaje: Pláč a neuvěřitelná výmluva!

Autor: ptr

Bouřlivý smích vystřídal pláč! Po úspěšném závodě předvedl ruský závodník na motokárách Arťom Severjuchin (15) gesto, které si celý svět vyložil jednoznačně, jako hajlování. Nyní se ve videovzkazu kaje a hloupě vymlouvá.

Mladík ve svém proslovu tvrdí, že pouze děkoval svým příznivcům pod pódiem. Poklepání na hruď, po němž Rusova pravice vystřelila vzhůru, prý s nacismem žádnou spojitost nemělo.

„Stál jsem na pódiu a udělal jsem gesto, které mnozí vnímali jako nacistický pozdrav,“ řekl Severjuchin. „Není to pravda. Nikdy jsem nepodporoval nacismus a považuji ho za jeden z nejhorších zločinů proti lidskosti,“ pokračoval ve své obhajobě, jejíž součástí je i bizarní vysvětlení. Prý nešlo o hajlování, ale tradiční italský pozdrav.

„Vím, že jsem hlupák,“ kál se, „a jsem připraven být potrestán. Ale prosím věřte, že v mém jednání nebyl žádný zlý úmysl. Nebyla tam žádná podpora nacismu nebo fašismu,“ dodal v slzách na závěr své omluvy. 

Svou závodní stáj Ward Racing tím ale nedojal, okamžitě s ním přerušila spolupráci a jeho hloupé vystoupení prošetřuje i FIA.

Mladičký ruský závodník Arťom Severjuchin
Mladičký ruský závodník Arťom Severjuchin