Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Odchovanec Sparty Pulkrab míří do Slavie, fanoušci viní Rosického: Roso, už dost!

Autor: tad

Jakoby osmileté čekání na titul nestačilo. Sůl do sparťanských ran sype i pravděpodobný přesun odchovance Matěje Pulraba (24) do Slavie. Fanoušci zuří a žádají hlavu sportovního ředitele Tomáše Rosického (41).

Pro sparťanské příznivce je to jako noční můra. Skoro přesně po roce zase sledují, jak jejich týmu titul protéká mezi prsty a k arcirivalům navíc míří jejich miláček. Po Srdjanu Plavšičovi nejspíš na tramvaj směr Vršovice nasedá Matěj Pulkrab. Útočník rudý dres navléká od 10 let a do Edenu by měl přijít po konci smlouvy zadarmo.

Pulkrab už podle Deníku Sport v letenských kancelářích oznámil, že smlouvu končící 30. června prodloužit nehodlá. Vše směřuje k tomu, že sparťanský náhradník opráší spolupráci s trenérem Trpišovským: na podzim 2017 se potkali v Liberci. „Trenér o mě vážně hodně stál,“ pochvaloval si tehdy Pulkrab.

Situace se po pěti letech opakuje a fanoušci Sparty mají jasno, kdo za to může: sportovní ředitel Rosický . Ten totiž v zimě Pulkraba nedokázal prodat (polský Raków měl nabízet nižší miliony), ani s ním prodloužit smlouvu.

„Pokud jsi sportovní manažer, nemůžeš chtít, aby tvoji hráči odcházeli k největšímu rivalovi. A pokud se tak skutečně stane, je to bohužel jen další chyba našeho sportovního vedení,“ zní mírnější hlasy mezi sparťanskými fans.

Ty přísnější rovnou vyhazují Rosického a zatracují Pulkraba, jelikož přestup mezi »S« se prostě neodpouští. „Tak to tak vypadá, že odchodem Plavšiče a Stancia jsme nevymýtili všechny krysy v naší kabině,“ spílají svému odchovanci fanoušci, kteří už toho všeho mají prostě dost. Kdo by se jim divil?

Kdo také přestoupil přímo mezi »S«
Patrik Berger Sparta → Slavia 1991
Vladimír Labant Slavia → Sparta 1999
Matúš Kozáčik Slavia → Sparta 2007
Ladislav Volešák Sparta → Slavia 2007
Josef Hušbauer Sparta → Slavia 2015
Simon Deli Sparta → Slavia 2015
Srdjan Plavšič Sparta → Slavia 2021
*jedná se o výběr nejzajímavějších jmen

Sparťanský útočník Matěj Pulkrab údajně míří do Slavie.
Sparťanský útočník Matěj Pulkrab údajně míří do Slavie.
Hlad a důraz v šestnáctce. Podívejte se, co by Slavia získala v Pulkrabovi
Video se připravuje ...