Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno, déšť 21°C

Beckerovo dojemné loučení s nejbližšími: Sbohem, jdu (asi) sedět...

Autor: Petr Maňas

Počítá s nejhorším. Německý tenisový šampion a životní zkrachovalec Boris Becker (54) se dnes dozví u soudu ortel. Se svými nejbližšími se už dojemně loučil. Vždyť mu hrozí sedm let basy!

Byl naměkko, oči se mu leskly. Láskyplně objal přítelkyni Lilian, která se mu zoufale vrhla kolem krku a vroucně ho políbila. Pak si zapálil cigárko a hluboce vdechl kouř do plic. Možná naposledy na svobodě...

Někdejší tenisový král, který už v 17 letech vyhrál slovutný Wimbledon, a stal se tím nesmrtelným, čelí největší porážce svého života. U londýnského tribunálu si dnes z úst soudkyně Deborah Taylorové vyslechne rozsudek. Za to, že po vyhlášení bankrotu v roce 2017 zatajil před věřiteli nemalou část svého majetku, a mařil tím insolvenční řízení, byl uznán vinným ve čtyřech z 24 bodů obžaloby. Trest? Až sedm let žaláře!

Prosí i matka

Boris už dávno přišel o své tradiční sebevědomí. Z řeči těla je patrné, že s pobytem za mřížemi počítá, a to možná okamžitě! I proto ono loučení s blízkými. Kromě nynější partnerky jej přijela podpořit i jeho exmanželka Lilly a jejich syn Amadeus (12).

Zdrcená je i Beckerova česká matka Elvíra (86). „Doufám, že můj syn nebude muset jít do vězení, je to slušný chlapec,“ prosila soudkyni o slitování rodačka z Kunína, jež sama v dětství prožila děsivé chvíle. V roce 1945 coby desetiletá prchala s rodiči před Rusy a dva roky pak všichni žili ve stanu v německém utečeneckém táboře. Jejímu slavnému synkovi hrozí, že pár let nebude doma!

Poslední cigárko na svobodě?
Poslední cigárko na svobodě?