Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Konec kariéry Djokoviče? Všechno je možné, nastínil Becker!

Autor: ris

První grandslam sezony v Melbourne zvesela spěje do svého konce a ze země vyhoštěná největší hvězda současného tenisu Novak Djokovič (34) je po dovolené v Černé Hoře zpátky v Bělehradě a kuje plány, co dál. Ve vzduchu visí žaloba na Austrálii, otázkou však zůstává, jakým směrem se bude vyvíjet jeho sportovní život?

Pokud se zhrzený "Djoker"v dnešní zapeklité době nenechá očkovat, není vyloučen ani ten nejčernější možný scénář. „Když nebude mít minimálně dvě dávky vakcíny, těžko může nějakým způsobem pokračovat. Bude jen velmi omezený počet států, do nichž se bude moci dostat,“ přemýšlí bývalý semifinalista French Open, Wimbledonu i US Open Tim Henman.    

Brit zdůraznil, že Srbovy názory na koronavirus respektuje, ale hráč podle něj musí počítat s tím, že pro něho mohou mít fatální následky. První takový okusil již v Austrálii, kde chtěl Djokovič usilovat o rekordní jedenadvacátý grandslam kariéry. „Je to jen a jen jeho volba…,“ řekl Henman.

Jestli někdo z tenisového cirkusu Djokoviče opravdu zná, je to jeho bývalý trenér Boris Becker. Ten ve svém pravidelném sloupku pro Daily Mail připomněl, že před měsícem by málokdo čekal, že o 21. velký titul nebude teď bojovat Novak, ale Nadal. A kdo ví, když se všechno seběhne podle Španělova ideálního scénáře, na začátku června po milovaném French Open může mít zlatých grálů klidně dvaadvacet!

Pak by se Djokovičův sen být nejlepší z nejlepších skoro rozplynul… „Novaka čeká opravdu velké rozhodnutí. Musí zvážit fakt, že pro neočkované lidi je stále těžší účastnit se každodenního života, natož hrát mezinárodní tenisové turnaje,“ upozornil šestinásobný grandslamový šampion. „Upřímně, netuším, jakou cestu si vybere,“ nastínil Becker, že by ho ani moc nepřekvapilo, kdyby to svéhlavý Nole definitivně zabalil.

Jak tohle dopadne?
Jak tohle dopadne?