Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Oblačno 22°C

Raiolův nejvěrnější: Ibrahimovič stál po boku svého agenta do poslední chvíle

Autor: sm

Milovaný i nenáviděný. Mino Raiola (†54) stál za fotbalovými senzacemi v oblasti přestupů. Jako fotbalový agent měl pod svými křídly například hvězdného Čecha Pavla Nedvěda, italskou superstár Gianluigiho Donnarummu nebo oblíbeného Zlatana Ibramoviče. Právě ten byl s Raiolou v jeho posledních chvílích...

Právě švédská fotbalová ikona měla mít k Raiolovi ze všech jeho svěřenců nejblíž. Podle italských médií měl být agent hvězd hospitalizován v milánské nemocnici s plicním onemocněním, kam jej během posledního týdne života Zlatan chodil navštěvovat.

Sky Sport Italia navíc uvádí, že v den Raiolova úmrtí opustil Ibrahimovič ve spěchu trénink, aby se za svým agentem mohl bleskově vydat do nemocnice. Dostal totiž zprávu, že se Minův stav začal prudce zhoršovat a chtěl být u něj během posledních chvil života jako člen rodiny.

Ibrahimovič v minulosti popsal jak přesně se jeho spolupráce s Raiolou upekla. Poprvé se setkali v době, kdy hral Zlatan ještě za Ajax.

Raiola (†54): Pomáhal Nedvědovi, Blattera označil za diktátora
Video se připravuje ...

„Požádal jsem jednoho novináře v Holandsku, aby mi navrhl agenta, protože situace nebyla pod kontrolou. Po týdnu mi navrhl agenta Davida Beckhama nebo »nějakého Itala, o kterém si myslím, že se ti bude opravdu líbit. Je to tvůj styl, jeden z ulice.« Byl to Mino Raiola,“ zavzpomínal Zlatan.

Ital z ulice mu ale dal už během prvotního oťukávání pořádně na frak: „Na první schůzce vytáhl tyhle kousky papíru a řekl, že tohle jsou skvělí hráči se skvělými statistikami. Ukázal mi Andrije Ševčenka, 25 zápasů a 23 gólů. Pippo Inzaghi, 27 zápasů a 25 gólů. Bobo Vieri, 24 zápasů a 23 gólů. Pak Ibrahimovič, 21 zápasů a čtyři góly. Řekl: Jak tě mám prodat, když máš takové statistiky?“ popisoval  fotbalista klubu AC Milán.

Zlatan na takové rýpnutí reagoval svým typickým humorem. „Věřil jsem si a řekl jsem, že kdybych měl takové statistiky, nepotřeboval bych agenta, prodat by mě mohla i moje matka. Proto potřebuji agenta. Mino se zasmál.“

Vyrojily se spekulace o tom, že útočník s bosensko-chorvatskými kořeny dostane na nedělní zápas s Fiorentinou volno, ale tyto předpoklady se nakonec ukázaly jako liché.

Mino Raiola zemřel ve věku 54 let
Mino Raiola zemřel ve věku 54 let