Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Viktorii má vytetovanou, ale Koubek s Hradcem jí může vzít titul: Sólo muže s kérkou

Autor: om

Byla to pro Miroslava Koubka (70) prima sezona 2014/15! Dovedl Plzeň k titulu a skončilo to »svatbou«, nechal si Viktorii dokonce vytetovat na předloktí. Dnes (od 19:00) může být spolupachatelem jejího sesazení z trůnu. Hradec Králové povede proti ní ve chvíli, kdy je jeho bývalý klub tuze blízko další titulové oslavě.

„S Plzní to je jako se ženou, které se nejprve nelíbíte, ale když vás pozná, tak se jí zalíbíte,“ povídal po zmíněném úspěšném ročníku, na jehož konci splnil sázku a nechal si vytetovat nápis: #1 Viktoria 2014–15. Uplynulo sedm let a trenérský romantik má jinou lásku. S hradeckou jedenáctkou vyřídil v boleslavském vyhnanství 4:3 Slavii, dnes na stejné hřiště zavítá Plzeň, lídr ligy.

Zrovna Slavia bude doufat, že i Viktoria tu narazí na nezastavitelný Koubkův tým plný nadšení. Byť ve skupině o titul je Hradec odsouzen k poslední, šesté příčce bez jakékoli vyhlídky na pohárovou Evropu a jiné benefity. Možná i v tom je jeho nečekaná síla.

Co se stane, když...

Plzeň Hradec porazí

Pak jakákoliv ztráta Slavie v Ostravě už zajistí Viktorii titul. I pokud červenobílí neztratí, půjde do posledního kola Plzeň s náskokem.

Plzeň s Hradcem remizuje

Pokud zvítězí Slavia, týmy se na čele ligy bodově srovnají. Titul by při rovnosti na konci brala Slavia, jelikož byla první po 30. kole.

Plzeň s Hradcem prohraje

Slavia bude mít šanci ji dokonce o bod přeskočit – musela by ale i tak v Ostravě zvítězit, remíza její pozici nevylepší.

Trenér Koubek s plzeňským šéfem Šádkem. Dnes budou proti sobě.
Trenér Koubek s plzeňským šéfem Šádkem. Dnes budou proti sobě.