Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno 22°C

Za Putina chtěl schytat kulku: Proč teď bývalý šéf F1 obrací?!

Autor: sm

Tohle už asi bylo za hranou i pro něj. S ruským prezidentem byl sice vždycky za dobře, ale svým posledním prohlášením vyrazil někdejší šéf Formule 1 lidem dech. Na Putina totiž pěl samou chválu a nebyl schopný ho odsoudit ani za to, že jeho armáda na Ukrajině zabíjí nevinné civilisty. Teď ale evidentně zatáhl za zpátečku a ke svým slovům se zpátky vrátil.

Prvotřídní člověk, který se sice občas jako byznysmen plete, ale schytal bych za něj kulku. Zhruba takto by se dala shrnout slova Bernieho Ecclestona (91), který se v televizním rozhovoru vyjádřil k Putinovi a jeho krokům na Ukrajině. Teď ale přišla sebereflexe, kterou by od bývalé hlavy královny motosportu ais málokdo čekal.

„Lidé často říkají nebo dělají věci bez velkého přemýšlení. U mě to bylo asi stejné," řekl kajícně Ecclestone, který svým vyjádřením rozhodil kromě vedení Formule 1 například i jezdce Lewise Hamiltona. Zatímco soutěž jako taková se od jeho slov distancovala a vysvětlila, že byly v jasném kontrastu s postavením moderních hodnot v našem sportu, britský jezdec rovnou vyzval k tomu, aby Ecclestone nedostával v médiích prostor.

Slova bývalého automobilového funkcionáře totiž zněla, jako kdyby hájil ruskou invazi na Ukrajině. „To nedělám,“ popřel Brit s tím, že se sám narodil před druhou světovou válkou. „Vím, jaký je to pocit. A je mi líto lidí na Ukrajině, kteří musí trpět za věci, které neudělali,“ řekl Ecclestone, kterému je podle svých slov líto, pokud někoho naštval, což prý udělat nechtěl.

Ecclestone si s Putinem dříve notoval a ještě nedávno se jej zastával. Teď ale začal obracet
Ecclestone si s Putinem dříve notoval a ještě nedávno se jej zastával. Teď ale začal obracet