Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Chtěl zachránit syna, sám nakonec zemřel: Kulturista Robert († 27) se utopil

Autor: sm

Pro svého nevlastního syna Vláďu (10) by dvojnásobný mistr v kulturistice Robert udělal první poslední. Trávil s ním čas, věnoval se mu a snesl by mu modré z nebe. Jedna ze společných aktivit se nakonec mladému Slovákovi stala osudnou.

Informaci o tragédii přinesl slovenský web Čas.sk. Podle něj se Robert se nevlastním synem vydal na paddleboard na přehradu Teplý vrch. Když byl však malý Vladko uprostřed vodní plochy, podklouzla mu noha a upadl. Robert okamžitě skočil za ním a zachránil ho. Samotnému mu však došly síly a utopil se. Na břehu přitom celou situaci viděla jeho přítelkyně Lucia a maličká dcerka Natálka.

Podle informací slovenského webu sice na pomoc vyrazili zaměstnanci pláže, ale Robert byl tou dobou už pod vodou. Kromě toho navíc dvojice pravděpodobně ani neměla záchranné vesty, které se sice standardně půjčují s paddleboardem, ale v tomto případě byly připnuté na desce.

Záchranáři na místě ošetřili už jen malého Vladka. Po Robertovi pátrali potapěči, kteří ve večerních hodinách našli pouze jeho bezvládné tělo.