Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Skandál v Maďarsku: Chuligáni napadli autobus Slovanu Bratislava!

Autor: pl

Vyhrocená atmosféra se dala čekat, ale tohle je přes čáru. Část příznivců maďarského fotbalového týmu Ferencvárosi TC zaútočila na autobus hráčů Slovanu Bratislava. Konkrétně po něm házeli kameny.

Celý incident se stal den před utkáním druhého předkola Ligy mistrů mezi Ferencvárosem a Bratislavou. K napadení došlo v momentě, kdy se „belasí“ vraceli z tréninku. S informací přišla agentura MTI s odkazem na Nemzeti Sport. Nikdo z hráčů ani realizačního týmu naštěstí nebyl při napadení zraněn.

Hráči se přitom na hotel vraceli za doprovodu policie. Naneštěstí ani to nezabránilo chuligánům maďarského šampiona v agresi, kteří poškodili vnější část dvojitého skla. Celá situace se odehrála na zastávce u parku Népliget. Policie po útočnících vyhlásila pátrání.

Na lovu v ulicích města

Zničení slovenského autobusu ale nebyl jediný exces fanatiků Ferencvárose. Na sociálních sítích koluje video, ve kterém parta chuligánů chodí po hlavním městě Maďarska a hledá fanoušky Slovanu. „Je*at Slovensko,“ křičí příznivci. Poté si to namířili na hlavní náměstí, kde roztáhli transparent s nápisem „Kde jste vy kur*y? Je*at Slovan!“. Duel těchto dvou celků tak bude mít na tribuně pořádné grády.

Slovan Bratislava slaví slovenský titul
Slovan Bratislava slaví slovenský titul