Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Detaily komplikací u Albona (26): Bojoval se zástavou dechu!

Autor: sm

Víkendový závod Formule 1 v baště mostosportu se musel obejít bez jezdce Alexe Albona. Závodník Williamsu neputoval na okruh do Monzy, ale do nemocnice, kde se podrobil operaci slepého střeba. Zdánlivě banální úkon se ale dramaticky zkomplikoval Albon v jednu chvíli bojoval o život!

Ohledně Albonova stavu se v pondělí vyjádřila jeho stáj. Podle všeho závodníka potíže s apendixem zastihly až v Itálii. „V návaznosti na diagnózu zánět slepého střeva Alex Albona v sobotu 10. září byl přijat do nemocnice San Gerardo na léčbu. V sobotu v době oběda podstoupil úspěšnou laparoskopickou operaci. Po zákroku Alex utrpěl nečekané pooperační anestetické komplikace, které vedly k respiračnímu selhání. Jedná se o známou, ale neobvyklou věc,“ popsal tým Williamsu nečekané drama s dovětkem, že byl Albon znovu zaintubován a přeložen na jednotku intenzivní péče.

„Přes noc udělal vynikající pokrok a včera ráno mohl být z ventilace odpojen. Nyní byl převezen na všeobecné oddělení a zítra se očekává, že jej z nemocnice propustí. Žádné další komplikace nenastaly,“ napsala britská stáj, podle které se Alex plně soustředí na zotavení a připravuje se na Velkou cenu Singarupu, do které se kolos Formule 1 přesouvá koncem tohoto měsíce. Williams zároveň vyřídil od Albona poděkování lékařům a lidem, kteří se o jezdce během hospitalizace starali.

V komentářích se pak objevily komentáře plné podpory, kterou thajskému jezdci posílají mimo jiné i stáje jindy patřící mezi rivaly. 

Alex Albon po operaci bojoval se zástavou dechu
Alex Albon po operaci bojoval se zástavou dechu