Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Čouova šílená nehoda: Russell a Albon z ní vyšli jako hrdinové

Autor: sm

Tohle bylo o fous! Už během prvních minut GP Velké Británie všem pořádně zatrnulo. Jezdec Čou Kuan-jü (23) obrátil svůj vůz koly vzhůru a nebýt bezpečnostního prvku »halo«, mohla mít jeho nehoda tragický konec. Nebezpečná bouračka však ukázala, že jezdci pro sebe navzájem nejsou vždy jen konkurencí, ale v první řadě přáteli.

Čínský jezdec hned v úvodu závodu doplatil na kolizi Pierra Gasleyho a George Russella (24). Právě britský závodník do vozu Čoua narazil a nešťastně jej převrátil. Vzápětí ale okamžitě za jezdcem, který byl tou dobou zaklíněný ve svém autě mezi plotem a bariérami, vystartoval. Russellova fotka, kde zoufale běžel zjistit, jak na tom jeho čínský »rival« je, obletěla krátce po nehodě sociální sítě. 

Fanoušci ale ocenili také gesto Alexe Albona (26). Ten byl sice sám po karambolu otřesen, ale traťové maršály, kteří mu přispěchali na pomoc, poslal raději za Čouem. 

Všichni si pak oddechli, když se Číňan osobně po lékařské kontrole ozval světu: „Jsem v pořádku, vše je dobré. Halo mě dnes zachránilo. Děkuji všem za milé zprávy!“ 

Bezpečnostní prvek »halo« byl přitom na začátku zavedení ostře kritizován a zdálo se, že bude těžké si na něj zvyknout. Fanouškům i některým jezdcům vadil podivný vzhled formule, který po instalaci vznikl.

Albon poslal traťové maršály za Čouem
Albon poslal traťové maršály za Čouem