Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Jak hokejisté při play off vypínají: Vrána 911!

Autor: Michael Bereň

Jejím revírem je dálnice, jejich tempo je vražedné. Jejich souputníci jsou milovníci aut. Hokejista Petr Vrána (37) z Třince se stejně jako muži z Kobry 11 vyžívá v rychlé jízdě.

Ale kapitán Ocelářů nepracuje ve dne v noci jako dálniční policisté v kultovním německém seriálu. Pro Vránu a jeho kamarády je úkolem se jen bavit. „Jsme nadšení sběratelé a milovníci Porsche 911,“ hlásí hokejový útočník, trojnásobný extraligový šampion se zkušenostmi z NHL, a jeho parťák Tomáš Charvát.

Tlukot srdce

Bývalý závodník před deseti lety ještě v USA založil projekt Adventure Supercars pro zážitek s jízdy se sportovními vozy. Po návratu do Česka se s kamarádem Petrem pustil do Adventure 911. Kdo k nim zavítá, může se buď sám, nebo s instruktorem projet v parádním sporťáku. V garáži mají pět legendárních modelů automobilky ze Stuttgartu – od veterána z roku 1969 až po čtyři roky staré GT3.

„Vaše srdce bude bít společně s motorem,“ lákají Vrána s Charvátem. Tep se zvedl oštěpařce Nikole Ogrodníkové (32), s níž třinecký hokejista chodí po tragické smrti kanadské manželky Lindsey (†35). »Hercna« se rozbušila i brněnskému hokejistovi Jakubu Flekovi (30).

„Miluju ten pocit, když se jedu projet v porsche. Vypnu všechno okolo, tohle mě fakt baví,“ vášnivě popisovala zážitek s Vránou a spol. opora Komety. Když si letos nesáhnou na Masarykův pohár, na beton sednou za volant a zrychlí z nuly na sto na Masarykově okruhu.

Petr Vrána má slabost pro rychlé vozy
Petr Vrána má slabost pro rychlé vozy