Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Fotbalista Hloušek přijde kvůli dluhům o dům? Nemá ani na topení!

Autor: vba

Dopadl na úplné dno. Někdejší reprezentant Adam Hloušek (34) si od fotbalových kamarádů napůjčoval desítky milionů, ale všechny prachy rozfofroval a teď nemá ani na to, aby zaplatil účet za plyn!

Hazard je svinstvo. A Hloušek, jenž dle zjištění Blesku utopil jmění ve sportovním sázení, to poznal opravdu tvrdou cestou. Svou závislost nedokázal ukočírovat a za poslední dekádu si půjčoval snad ve všech klubech, kde působil – tedy v Německu, v Polsku i po návratu do Česka.

Hloušek má přitom štěstí, že většina poškozených spoluhráčů nad penězi mává rukou. Aktuálně přihlášené pohledávky mají pouze dva fotbalisté. Kromě explzeňského parťáka Ondřeje Mihálika (800 tisíc Kč) je to momentálně zraněná opora Sparty Ondřej Čelůstka (6,7 milionu Kč).

Přijde o dům?

Právě »Čelda« však své peníze vymáhá opravdu důsledně a oproti ostatním má výhodu, Hloušek mu totiž ručí velkým barákem na okraji Semil, který je psaný na něj a kde stále žijí jeho rodiče. O ten zřejmě Adam skutečně přijde, neboť je po rozvázání smlouvy ve Zlíně bez angažmá a podle informací z insolvenčního rejstříku už nemá ani floka. Důkazem budiž poslední přihlášená pohledávka od dodavatele energií ve výši 30 tisíc korun. V ní společnost píše, že Hlouškovi ve zmiňovaném domě nezaplatili za plyn už od loňského října – tedy skoro půl roku! „Na tuto fakturu nebyla provedena úhrada,“ stojí v rejstříku

Po Hlouškovi chce momentálně peníze vrátit 12 subjektů v souhrnné výši 8,6 milionu korun. Poškození věřitelé se ale mohou soudu hlásit až do začátku května.

Ex-spoluhráč Mihálik vzkazuje: Už se nevymlouvej

Dal Hlouška k soudu, aby vymohl svých 800 tisíc korun. Ondřej Mihálik (25) si ale uvědomuje, že tolik určitě nedostane.

„Myslel jsem si, že mi vše vrátí, vždyť v kariéře musel vydělat obrovské peníze. Udělal jsem chybu,“ říká v rozhovoru pro sport.cz útočník Slovácka. S Hlouškem se potkali během sezony 2019/20 v Plzni a zprvu si sedli. „Adam byl fajn spoluhráč. Ale měl jsem si zjistit, jestli není v nějakých problémech. Po několika měsících jsem se začal dozvídat, že si půjčuje i od dalších a určitě ne malé částky,“ popisuje Mihálik, jemuž prý Hloušek opakovaně tvrdil, že vše vrátí. „Byly to jen sliby. Týden co týden, že peníze pošle. Pak už jsem trošku rezignoval. Napsal jsem mu, že nepotřebuji další výmluvy,“ dodává s tím, že se poučil a už nikdy nikomu nepůjčí.

Dotáhl to do bundesligy či nároďáku, přesto musel vyhlásit bankrot.
Dotáhl to do bundesligy či nároďáku, přesto musel vyhlásit bankrot.