Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Z Hlouška pomalu leze, kolik si opravdu napůjčoval: Dluží celé LEGII?!

Autor: Václav Baumann

Dobrý kluk do party. Tak o bývalém fotbalovém reprezentantovi Adamu Hlouškovi (34) mluví jeho spoluhráči. Nebo spíš mluvili. Než si u nich napůjčoval velké prachy, které dodnes nesplatil...

Když na Hlouška před měsícem prasklo, že tvrdě zahučel ve sportovních sázkách, přiznal fotbalista dluhy ve výši 21 milionů korun. Jako z chlupaté deky však z někdejší opory Slavie, Plzně, Stuttgartu či Norimberku lezou další a další závazky. Nejprve soudu nahlásil nesplácené úvěry bankám v řádu milionů kaček, včera pak Hloušek v insolvenčním rejstříku jmenoval další věřitele ze zahraničí

Adam uvedl celkem devět nových jmen, z nichž tři – Radovič, Kucharczyk a Pazdan – jsou jeho bývalí spoluhráči z Legie Varšava! V součtu s Tomášem Necidem a Kasperem Hämäläinenem, které přiznal na začátku kauzy, to je už pět parťáků, s nimiž v Polsku vyhrával tituly. Celkem jim dluží takřka 11 milionů!

Na dobré slovo

Tahle částka navíc nemusí být konečná. Zmíněna pětice plejerů jen měla štěstí, že disponuje podepsanou směnkou... Podle zjištění Blesku si Hloušek v Legii půjčoval miliony i od dalších exspoluhráčů, ti k tomu ale žádný doklad nemají.

A protože peníze nemohou vymoci oficiální cestou, měli přijet českého fotbalistu vystrašit až do Zlína, kde ještě nedávno trénoval! Teprve potom Hlouškovi docvakla závažnost jeho problémů, přestal se skrývat, nahlásil se soudu a veřejně požádal o oddlužení.

Komu z Varšavy visí:

  • Kasper Hämäläinen: 5 290 000 Kč
  • Michal Pazdan: 127 000 Kč
  • Miroslav Radovič: 4 530 000 Kč
  • Tomáš Necid: 332 000 Kč
  • Michal Kucharczyk: 611 000 Kč

Někteří bývalí spoluhráči z Legie půjčili Hlouškovi své peníze. A rádi by je dostali zpátky...
Někteří bývalí spoluhráči z Legie půjčili Hlouškovi své peníze. A rádi by je dostali zpátky...