Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Benzema jako další hvězda v Saúdské Arábii? Fotbalový útočník promluvil!

Autor: TT

Jak to teda je?! Ze Saudské Arábie poslední dobou přicházely informace, že oblíbený útočník Bílého baletu vyslyšel volání movitých šejků a brzy odejde z Realu Madrid. Fotbalový svět vnímal odchod Karima Benzemy jako hotovou záležitost, která je nevyhnutelná. Vše však nabralo nečekaný spád!

Karim Benzema je již nyní považován za klubovou legendu, i když byl často během působení v madridském celku v ústraní Cristiana Ronalda a dalších hvězd. Získal celkem 25 trofejí a nastřílel úctyhodných 353 gólů za 647 utkání, ať už šlo o klání v rámci Ligy mistrů, LaLigy či Copa del Rey. Také proto se stal oblíbencem fanoušků, kteří na něj nedali dopustit..

Útočník francouzské reprezentace však „dostal nabídku, která se neodmítá.“. Saúdskoarabský klub Al Ittihád mu prý nabídl plat 200 milionů eur (přibližně 4,7 miliard Kč) za sezónu. Celková částka s dalšími bonusy za propagaci země na mistrovství světa 2030 se podle podle mnohých médií značně různí, avšak měla se pohybovat v rozmezí 345 až 400 milionů euro. Španělské plátky tak měly jasno a již viděly Benzemu v Saudi Pro League. 

Sám Benzema se ke spekulacím vyjádřil dost neurčitě. „Proč mám mít potřebu mluvit o své budoucnosti? Jsem v Realu Madrid. Ne všechno, co se dočtete na internetu je realita. Zatím jsem tady a užívám si to,“ okomentoval zvěsti. Mlží stejně, jako před časem Ronaldo, který svůj příchod do Saúdské Arábie urputně vyvracel, nebo francouzský útočník žádné zaječí úmysly nemá? 

Karim Benzema na vyhlašování cen španělského deníku MARCA
Karim Benzema na vyhlašování cen španělského deníku MARCA