Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Slavná jména na derby pražských »S«: Tykač s manželkou, Kvitová či sparťan Bouček!

Autor: pl

Dva třaskavé duely během jednoho týdne. Přesně to je derby pražských »S« mezi Spartou a Slavií, dvou nesmiřitelných rivalů. Zatímco ve středu slavili Letenští vítězný obrat a postup v MOL Cupu na hřišti soupeře, v neděli pak byla naplánována ligová odveta ve svatostánku sparťanů. Na 310. derby navíc dorazila i nejedna známá osobnost.

Vyhecovaný souboj mezi dvěma nejlepšími celky fotbalové tabulky a k tomu tisíce lidí, kteří nadšeně podporují svůj klub. Zhruba tak se dá popsat tradičně vyostřené derby mezi Spartou a Slavií, na které kromě jiných dorazilo i několik známých tváří.

Jako například těhotná tenistka Petra Kvitová. Fanynka Slavie zavítala na půdu soupeře společně se svým manželem Jiřím Vaňkem. Ve VIP zóně se kromě sledování fotbalu věnovala i dobrotám. Nebyla ale jedinou z tábora sešívaných na Letné.

Slávisty přišel podpořit i předseda představenstva Jaroslav Tvrdík nebo nový majitel Pavel Tykač, který si vychutnával fotbal se sklenkou vína v ruce po boku své manželky Ivany. Mimo jiné prohodil pár slov s bývalým koučem Sparty Vítězslavem Lavičkou. Na prestižní klání dorazil i známý moderátor Libor Bouček nebo scénárista Petr Kolečko, kteří, stejně jako Lavička, fandí Spartě.

Jako další se na prestižním utkání ukázal také šéf České unie sportu Miroslav Jansta, fotbalový agent Pavel Paska nebo kvarteto rudých legend Blažek, Frýdek, Němeček a Siegl.

Na půdu soupeře se vydal i novopečený majitel Slavie Pavel Tykač společně s manželkou Ivanou
Na půdu soupeře se vydal i novopečený majitel Slavie Pavel Tykač společně s manželkou Ivanou