Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Alkoholik Gascoigne: Slzy mojí mámy mi zachránily život. Moc jsem jí ublížil

Autor: mim

Nejen injekce a prášky, ale i slzy léčí. Někdejší slavný anglický fotbalista Paul Gascoigne prodělal v protialkoholní léčebně v USA kruté týdny, osudový souboj o svůj život však zvládl. I díky emotivním vzkazům od svých nejbližších, které ho terapií provázely.

"Jsi bojovník. V United ti všichni držíme palce," slyšel někdejší fotbalový reprezentant Anglie Paul Gascoigne od slavného trenéra Manchesteru United Alexe Fergusona. "Zvládneš to, musíš zůstat silný."

Pětačtyřicetiletý bývalý fotbalista prodělával krutou terapii na protialkoholní klinice v Arizoně a z kritického stavu ho pomohla dostat i nahrávka od nejbližších. Vedle kouče manchesterského velkoklubu se na dojemném DVD pro "Gazzu" podíleli i další fotbaloví přátelé – a především rodina.

"Hned na prvním záběru byla moje máma v slzách. Sledoval jsem, jak mě prosí, abych s tím bojoval, abych všechno zvládnul. Byl jsem z toho v šoku, rozbrečel jsem se," přiznala britskému listu The Sun nejtěžší chvilky bývalá hvězda Tottenhamu, Lazia Řím či glasgowských Rangers.

"Celá moje rodina, táta, sestry, všichni mi natočili vzkaz. Když jsem si uvědomil, jak moc jsem jim všem ublížil, jenom jsem plakal," řekl Gascoigne o DVD plném emocí. Ale slova podpory neslyšel jen od své rodiny a trenéra Fergusona.

"Úplně mě dostalo, když jsem poslouchal lidi jako je Sir Alex. Všichni mi říkali, že musím zůstat silný, že to musím zvládnout," prohlásil Gascoigne o nahrávkách od nejen fotbalových osobností.

"Roy Hodgson mi vzkázal, že mi drží palce celá reprezentace. A až bude Anglie hrát, tak že mě zve za klukama do kabiny," prozradil zprávu od trenéra ostrovního nároďáku a jeho svěřenců.

"Pomohlo mi to, zachránilo mi to život. Znamenalo to pro mě hrozně moc. Jsem za to nadosmrti vděčný," uzavřel v dojetí "Gazza". Po hororové minulosti bude pro jeho nejbližší největším díkem to, že jim bude moci být vděčný co nejdéle.

Legendární anglický fotbalista Paul Gascoigne ukončil v USA léčbu ze závislosti na alkoholu a vrátil se domů.
Legendární anglický fotbalista Paul Gascoigne ukončil v USA léčbu ze závislosti na alkoholu a vrátil se domů.