Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Alkoholik „Gazza“ se třásl a čekal na smrt. Teď se ale vrací!

Autor: spo, iSport.cz

Alkohol ho zavedl až na pokraj srázu. Zřejmě jen dny zbývaly k okamžiku, kde se definitivně upije k smrti. Teď ale anglický fotbalový bouřlivák Paul Gascoigne vrací zpátky do života. A také do rodné Anglie.

Poslední dva měsíce totiž jeden z nejlepších fotbalistů 90. let strávil ve Spojených státech na speciální protialkoholické klinice v Arizoně. Tam ho v průběhu ledna poslali Gascoigneovi kamarádi poté, co se totálně zhroutil při jedné z charitativních akcí.

Blíží se konec? Bývalý hvězdný fotbalista Paul Gascoigne se už tentokrát znovu svést alkoholem nenechá Blíží se konec? Bývalý hvězdný fotbalista Paul Gascoigne se už tentokrát znovu svést alkoholem nenecháFoto Profimedia.cz
Bývalý záložník Tottenhamu či Lazia Řím se tehdy začal nekontrolovatelně třást, blouznit a vzlykat. Podle všeho to tehdy byla brutální reakce na jeho neúspěšný pokus abstinovat.

„Jenomže teď to vypadá, že to nejhorší má „Gazza“ za sebou. Tvrdě na sobě pracoval a měl skvělou péči. A o víkendu by se měl vrátit zpátky domů a začít žít normální život bez chlastu,“ řekl deníku The Sun jeden z fotbalistových přátel.

Přitom začátek Gascoignovy cesty na léčení rozhodně nevypadal nadějně. Hráč, který se v minulosti mimo fotbalové trávníky proslavil například tím, že v opilosti zdemoloval zařízení letadla na cestě z reprezentačního soustředění, se totiž těsně před nástupem na kliniku opil téměř do bezvědomí. A přímo na letišti v New Yorku. Stačila mu k tomu chvilka, během níž ho pečovatelka spustila z očí.

„Tehdy to opravdu vypadalo, že to on i jeho tělo pomalu “balí“. Že už ani nechce bojovat. Jenomže v dalších týdnech díky ohromné podpoře okolí nabral celý případ naštěstí úplně jiný směr. A teď je zpátky,“ dodal jeho kamarád.

Vedle pomoci morální navíc Gascoigna v poslední době podpořila řada současných anglických fotbalových hvězd i finančně. Frank Lampard, Jack Wislhere, Steven Gerrard nebo John Terry patří mezi hráče, kteří se složili na částku kolem 40 tisíc liber (1,2 milionu korun), která by „Gazzovi měla pomoci při návratu do života. Tak hodně štěstí!