Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Mistři z Juventusu museli utéct do šatny. Tak vykoupali kouče

Autor: ČTK, iSport.cz

VIDEO | Fotbalisté Juventusu si po obhajobě titulu italských šampionů oslavy na hřišti neužili. Trávník zaplavili hned po závěrečném hvizdu utkání s Palermem (1:0) navzdory pokynům pořadatelů fanoušci a hráči se museli stáhnout do šaten. Využili toho a trenéra Antonia Conteho hodili do bazénku s ledovou vodou.

Ačkoli Juventus vybojoval 29. titul, na hřišti se po zápase objevil velký znak klubu s číslovkou 31 a také příznivci slavili s jednatřicítkami v ruce. "Stará dáma" přišla kvůli velké korupční aféře o triumfy z let 2005 a 2006, ale klub je nadále do své sbírky zahrnuje.

"Kolikátý titul Juventus má? Podle mě to vypadá, že jednatřicátý," prohlásil obránce Andrea Barzagli.

Loni Juventus prošel soutěží bez porážky, letos vyhrál 26 z 35 utkání a jen čtyřikrát podlehl. Do konce soutěže zbývají ještě tři kola.

"Byl to triumfální pochod z každé stránky. Neměli jsme to lehké, Liga mistrů nám sebrala hodně sil stejně jako Italský pohár," řekl trenér Conte, jenž od svého příchodu na lavičku Juventusu nezná nic než titul. O své budoucnosti však bude jednat s vedením, do kterého patří i bývalý záložník italského klubu Pavel Nedvěd.

"Víme, že příští sezonu musíme zvládnout ještě lépe, což nebude snadné. Je lehké říct, že chceme vyhrát Ligu mistrů, ale musíme být realisty a nepronášet prázdná slova," řekl kouč. Letos Juventus vypadl ve čtvrtfinále LM s Bayernem a Conte po tomto nezdaru konstatoval, že italský fotbal zaostává za konkurencí.