Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vypískaný Djokovič! Srb si poštval fanoušky, ve finále poženou Nadala

Autor: pan

Tohle se světové dvojce Novaku Djokovičovi vůbec nepovedlo. Semifinálový zápas na Roland Garros zvládl poměrně z s přehledem, rozjetou mašinu Ernestsa Gulbise porazil 3:1 na sety, ale pařížské publikum si na svou stranu rozhodně nezískal. Zasloužil se o to jediný moment, ve kterém sedmadvacetiletý borec neudržel nervy.

Novak Djokovič vyhrál minimálně jednou tři ze čtyř grandslamových turnajů, do kompletní sbírky mu chybí poslední - Roland Garros. K tomu potřebuje zdolat již jen jediného soupeře, osminásobného šampiona antukového klání Rafaela Nadala.

Djokovičovi pořádně pracovaly nervyFoto EPA

Srb se však ještě před začátkem velkého finále musí  smířit s jednou nepříjemnou zprávou. Kromě nejlepšího antukáře všech dob totiž proti němu bude pravděpodobně stát i většina francouzského publika.

Djokovič se o to "postaral" na začátku čtvrtého setu souboje s Gulbisem. Poté, co vyhrál bez problémů úvodní dvě sady, přišla světová dvojka o set třetí a ani čtvrtý nezačala vůbec dobře.

Favorit zápasu ztratil vedení dva nula na gamy, a to na něj bylo moc. Frustraci odnesla jeho raketa, kterou čtyřnásobný vítěz Australian Open nekompromisně rozsekal o pařížskou antuku.

"Pocta" pro kurt?

Podobnými gesty je proslulý spíše jeho páteční soupeř Ernests Gulbis, který dokonce v nadsázce prohlásil, že pokud na každém dvorci nerozmlátí alespoň jednu raketu, neprokáže tím dvorci dostatečný respekt.

"Prokázání respektu" ze strany Djokoviče se však nelíbilo domácím fanouškům, kteří rodáka z Bělehradu bez milosti vypískali. Nastávající otec však těžký moment ustál a navzdory nepřízni publika zápas s Gulbisem dotáhl do vítězného konce.

Djokovič bude o svůj první triumf na French Open bojovat s již zmiňovaným Nadalem, který v semifinále zničil bývalého svěřence Ivana Lenda Andy Murrayho po setech 6:3, 6:2 a 6:1.