7. srpna 2014 • 22:09

Těžký debakl světové jedničky! Djokoviče vyřídil v Torontu Tsonga

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Světová jednička Novak Djokovič vypadl z tenisového turnaje Masters v Torontu překvapivě už ve 3. kole. Jeho přemožitelem se stal Francouz Jo-Wilfried Tsonga, jenž hvězdného Srba porazil poprvé po čtyřech a půl letech. Mezitím patnáctý hráč žebříčku prohrál s Djokovičem jedenáct zápasů v řadě.



Djokovič po měsíční pauze od triumfu ve Wimbledonu, během níž se oženil, zahájil v Kanadě turné po amerických betonech a hodně se trápil už ve středu s jiným Francouzem. Houževnatého Gaëla Monfilse porazil až v tie-breaku třetího setu po dvou a tři čtvrtě hodinách. Dnešní výsledek s Tsongou byl naproti tomu jednoznačný 2:6, 2:6 a zrodil se po hodině hry.

"Žádná hra od základní čáry, žádný servis, žádný return. Celkově špatný den. Jo byl jasně lepším hráčem na kurtu, já se ani nepřiblížil tomu, co jsem chtěl hrát," prohlásil Djokovič.

Tsonga bral dnešní výsledek jako satisfakci. "Nestává se každý den, abyste byli odměněni za to, co děláte po celý rok, a to je tvrdá dřina. Když vyhrajete zápas, jako byl tento, je to prostě skvělý pocit," radoval se.

Djokovič se od začátku nemohl dostat do rytmu a měl problém vrátit Tsongův servis. Takto zakončil i celý zápas, protože jeho return mířil do autu. Na kanadském Masters tak brzy skončila Djokovičova snaha útočit na čtvrtý titul, předchozí měl z let 2007, 2011 a 2012. Zároveň přišel o sérii 18 turnajů (od loňského května), na nichž nechyběl ve čtvrtfinále.

Ve 3. kole dnes skončil i jeho deblový partner v Torontu a jiný grandslamový vítěz z této sezony Stan Wawrinka. Švýcarský tenista, jenž v lednu ovládl Australian Open, nestačil na Kevina Andersona z JAR.

"Není příjemné prohrát, ale nedělám z toho vědu. Odehrál jsem čtyři zápasy, dva v singlu a dva v deblu, a příprava to nebyla špatná," řekl Wawrinka.

Dvouhra - 3. kolo:

Tsonga (13-Fr.) - Djokovič (1-Srb.) 6:2, 6:2,
Anderson (JAR) - Wawrinka (3-Švýc.) 7:6 (10:8), 7:5,
Murray (8-Brit.) - Gasquet (12-Fr.) bez boje.

INFORMACE PŘIPRAVUJEME.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud