Pavel Novotný
9. června 2014 • 09:50

Smutný mečbol. Jste "jedničky", ukázal Djokovič ironicky fanouškům

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Byl to trošku smutný závěr velkého finálového boje na French Open. Tenisovou bitvu mezi Novakem Djokovičem a Rafaelem Nadalem ukončila dvojchyba srbského tenisty, po které mohl osmadvacetiletý Nadal slavit svůj rekordní devátý turnajový triumf.



Okolností, které k ní vedly, však nebyly zrovna v duchu fair play. Stav ve čtvrtém setu byl 1:2 na sety, 4:5 na gamy 30:40 z pohledu Novaka Djokoviče a světová dvojka musela odvracet první mečbol utkání.

Po neúspěšném prvním servisu se šestinásobný grandslamový šampion chystal na druhé podání, když se z hlediště ozvalo zakřičení, které už tak vynervovaného Srba rozhodilo.

Druhý servis letěl do autu a rodák z Mallorky mohl začít slavit. Zklamaný Djokovič ještě cestou k síti stačil do hlediště ironicky ukázat vztyčený palec.

Zasloužený potlesk

Pařížské publikum již v semifinále Roland Garros jedno impulsivní vystoupení bělehradského rodáka vidělo, když v semifinálovém mači s Gulbisem rozsekal frustrovaný Djokovič raketu.

Fanoušci i přes celkem pochopitelnou reakci po mečbolu na Djokera nazanevřeli. Při závěrečném ceremoniálu ocenili srbského tenistu potleskem ve stoje, ten jim poděkoval tentokrát již upřímným gestem se vztyčeným palcem.

Djokovič si navíc fanoušky získal i svojí závěrečné řeči přímo na centrkurtu Phillipe Chatriera. "Dnes jsem nepředvedl svůj nejlepší tenis, když jsem potřeboval. Ale dává mi sílu, že lidé ukázali, jak moc mě oceňují. Budu se tady pokoušet vyhrát do konce života," říkal dojatý tenista.

VIDEO: Závěrečný míček finálového utkání

Novak Djokovič bojuje ve finále French Open
Novak Djokovič bojuje ve finále French Open

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud