Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Simulace? Ani náhodou! Lyžařka Vonn v bolestech, brali jí krev z kolena

Autor: iSport.cz

Ze svahu ji odvezli v bolestech přikurtovanou k nosítkům. Lékaři našli lyžařce Lindsey Vonn (31) po pádu vlasovou zlomeninu v koleni. Aby mohla zkusit pokračovat, podstoupila bolestivý zákrok, kdy jí z nohy museli vzít krev. Druhý den se přes zranění postavila na lyže a zvýšila náskok v honbě za velkým glóbem!

Pokud o nějaké vrcholové sportovkyni můžeme říct, že se nevzdává, pak je to americká hvězda. Pohledná blondýnka se během víkendu v Andoře ošklivě zranila, přesto závody dokončila. „Pokud si někdo myslel, že jsem simulovala, pletl se! Nejsem žádná ufňukaná holka, bojovala jsem,“ řekla Vonn po trýznivém víkendu. „Boj o velký křišťálový glóbus nikdy nevzdám,“ vzkázala soupeřkám.

O tom, jak moc jí na výsledku záleží, hovoří fakt, že do nedělní kombinace nastoupila zraněna. Předtím se musela podrobit velmi citlivému zákroku. Sténání na videu, které zveřejnila na sociální síti, je dost výstižné. „Nechala jsem si z kolene vysát krev a vodu, cítím se lépe. Zkusím se postavit na kopec a pak uvidíme, jak to půjde,“ hecovala před nedělním závodem.

Lindsey po superobřím slalomu vedla, pak nasadila na obě kolena ortézy a vyrazila do slalomu. Klesla sice na 13. místo, ale v celkovém hodnocení kombinace to pro ni bylo jako vítězství. Na největší soupeřku Laru Gut ze Švýcarska (závod nedokončila) totiž zvýšila náskok na 28 bodů.

Zraněnou Lindsey Vonnovou odvážejí záchranáři ze sjezdovky
Zraněnou Lindsey Vonnovou odvážejí záchranáři ze sjezdovky