Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Pavel Srniček (†47) o hořkém konci v nároďáku: Kouč Brückner mě zdrtil

Autor: top

Za nároďák odchytal 49 zápasů, jubilejního padesátého se nedočkal. V nové životopisné knize, která právě vychází, to Pavel Srniček (†47) s otevřeností sobě vlastní vyčetl Karlu Brücknerovi (76), strůjci největších úspěchů fotbalové reprezentace v novém tisíciletí. Zklamal ho hned dvakrát.

Zklamání č. 1: Politikaření a schválnost

„V sedmnácti jsem byl povolán do reprezentační dvacítky, jejímž koučem byl Karel Brückner , jenž zároveň trénoval Sigmu Olomouc. A tenhle Brückner mě chtěl získat pro Sigmu, jenomže předseda ostravského Baníku mě nepustil.

V důsledku toho mu Brückner sdělil, že už mě nebude do nároďáku do 21 let nominovat. Tím to pro mě zhaslo. Nemělo to nic společného s mými schopnostmi nebo osobností. Spíš to byl projev politikaření a schválnost jednoho člověka vůči druhému.“

Zklamání č. 2: Zavolal omylem, byl jsem zdrcený

„Moc mě zklamal způsob, jakým moje reprezentační kariéra skončila. Brückner věděl, že potom, co jsme neprošli kvalifikací do závěrečného turnaje MS 2002, jsem se v počtu reprezentačních startů zasekl na čtyřiceti devíti.

V nenuceném rozhovoru krátce po vyřazení se zmínil, že si padesátý start zasloužím. Před prvním mezistátním utkáním v nové sezoně jsem zjistil, že mám v mobilu upozornění na zmeškaný hovor.

Brückner mi opravdu volal. Vypadalo to, že dodržel slovo. Hned jsem mu zavolal zpátky. Naděje však okamžitě pohasla. Odbyl mě, že moje číslo vytočil omylem. Byl jsem zdrcený. Potom se mi už nikdy neozval. Cítil jsem se pod psa.“