Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Zataženo, déšť 15°C

Sprinterský král ve filmu! Bolt míří do kin, vytasil nový trailer

Autor: adl

Všichni ho znají. Nejrychlejší člověk planety. Olympijský hrdina. Usain Bolt se nyní představí světu jinak, než na závodní dráze. Na konci listopadu půjde do kin dokumentární film o fenomenálním Jamajčanovi. „Snažím se lidem ukázat svůj život,“ uvedl v televizní show.

Ve sportovním světě je žijící legendou. Získal zlatou medaili v každém závodě na olympijských hrách, do kterého nastoupil. Celkem jich posbíral devět. Dalších 11 zlatých přidal na mistrovství světa. Drží světové rekordy na 100, 200 a 4x100 metrů. Sprinterské hranice posunul na zcela jiný level. Velmi rád se jezdí předvést také českým fanouškům na ostravskou Zlatou tretru.

Ještě před plánovaným koncem kariéry, který oznámí po světovém šampionátu příští rok v Londýně, sportovní showman vypustí výjimečný dokument. V něm popíše rok a půl života během příprav na letní olympijské hry v Riu. Film ponese název „I am Bolt “.

VIDEO: Trailer k filmu o Usainu Boltovi

Milovník tance byl nedávno hostem v televizní show Jamese Cordena, kde vysvětlil důvody natočení projektu. „Mým cílem při tvorbě tohoto filmu je ukázat lidem, jaký můj život opravdu je. To, co jsem prožil, abych se dostal tam, kde jsem dnes. Vzestupy a pády, a pohled do mého myšlení a cítění,“ uvedl nepřekonatelný sprinter.

Ve snímku se ukážou další hvězdy sportovního nebe jako Pelé , Neymar , Serena Williamsová nebo parťáci z jamajské reprezentace Asafa Powell a Yohan Blake.

Zajímavé je, že se v dokumentu neobjeví Boltova dlouholetá přítelkyně Kasi Bennettová, kterou na konci léta požádal o ruku. Bez komentáře zůstane i divoká jízda při oslavě 30. narozenin. Hned po olympiádě v Riu internetem kolovaly intimní fotografie, kde atletická hvězda leží v posteli s brazilskou studentkou.

„Vím, že spousta lidí na světě má pocit, že mě zná. Budu ale nadšený za každého, kdo uvidí mé pravé já ve filmu,“ pozval „Jamajský Blesk“ diváky na snímek, který bude k vidění od 28. listopadu. Za dílem stojí bratři Benjamin a Gabe Turnerovi, kteří letos už vypustili film o další atletické legendě Mo Farahovi.

Usain Bolt slaví zlato ze stovky v Riu
Usain Bolt slaví zlato ze stovky v Riu