Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Z klece do ringu? McGregor dostal boxerskou licenci, chce Mayweathera

Autor: tej

Bojovník MMA Conor McGregor to myslí se svým výletem k boxu vážně! Irský šampion UFC získal v Kalifornii boxerskou licenci, která je pro jeho vstup do ringu nutná, a všechno tak zřejmě směřuje k superzápasu mezi McGregorem a boxerským mistrem na odpočinku Floydem Mayweatherem jr. Roční námluvy obou bijců by tak mohly vyvrcholit v průběhu příštího roku.

O zápasu mezi těmito dvěma povahově celkem podobnými borci se mluví už více než rok, několik měsíců probíhají jednání a nyní to vypadá, že se věci pohnuly. Oba bojovníci mají spoustu společného. Od lásky k bohatství, kterým se rádi chlubí na sociálních sítích, přes napínavou show již od ohlášení samotného zápasu, až po cestu do ringu, respektive klece. Nyní jsou dva provokatéři jen krůček od vzájemné bitvy a mohlo by to být opravdu velké!

Conor McGregor v posledních týdnech zažívá rozporuplné pocity. Nejdříve se radoval z historického zisku druhého pásu šampiona UFC a společně s fanoušky se radoval z novinky, že se stane otcem. O dva týdny později však o jeden z titulů přišel. Jelikož za celý rok neobhájil pás z pérové váhové kategorie, rozhodl se ho vzdát.

O jeden ze svých mistrovských pásů Conor McGregor přišel
O jeden ze svých mistrovských pásů Conor McGregor přišel

Floyd Mayweather rozhodně nebude mít snadnou úlohu. Bývalý boxerský šampion, který se dlouho držel na vrcholu žebříčku nejlépe placených sportovců podle časopisu Forbes, nestál v ringu už od září 2015, kdy porazil André Berta. Chvíli po posledním zápase se s bilancí zápasů 49-0-0 rozhodl ukončit kariéru. Ještě loni však přiznal, že by ho zápas s Conorem zajímal.

Vládnoucí šampion UFC v lehké váze tak udělal důležitý krok k uskutečnění zápasu, který by se mohl konat už příští rok. Duel nicméně potvrzený ještě zdaleka není, bude potřeba doladit spoustu věcí. Faktem ovšem zůstává, že pokud se uskuteční, bude se jednat o nejočekávanější boxerský zápas nejen příštího roku.