Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Strašná zpráva pro Plekancova parťaka z Montrealu: Markovovi zemřela manželka!

Autor: ps

Snažil se zůstat hlavou na ledě, ale nešlo to. Jak by mohlo, když se dozvěděl šokující zprávu, že jeho první manželka podlehla po dlouhém boji rakovině. Bek Montrealu Andrej Markov (38) teď řeší, jak dostat své dvě děti z Ruska za oceán.

Věděl, že je nemocná, ale byl daleko. Markov pracuje v Kanadě, kde obléká dres Montrealu Canadiens, ale exmanželka Natália Strečková se před lety odstěhovala se dvěma dětmi do Ruska. Jenže těžká rodinná situace všechny opět svedla dohromady.

„Měl jsem štěstí, že jsem s Natálií mohl několikrát mluvil. Stihli jsme probrat budoucnost našich dětí, o které se samozřejmě postarám,“ řekl Andrej pro kanadské noviny Le Journal de Montréal se sklopeným zrakem.

Těžko se mu mluvilo, zrovna tak těžko hodnotil záležitosti, které se staly nebo které musí v současné době řešit. V hlavě stále má odchod člověka, jenž mu byl roky na blízku. „Víte, když někdo bojuje o život, nechcete mu jakkoliv ublížit. Musíte si dávat pozor na všechno, co mu říkáte. Mezi námi to nebylo jednoduché, ale vyřešili jsme to,“ přiznal spoluhráč českého hokejisty Tomáše Plekance .

Markov narážel na obtížnou situaci kolem jeho dětí. Ty zůstaly v Rusky bez rodičů, tak táta bouchl do stolu a rozhodl – se svojí současnou ženou Sonjou si je přestěhují do Kanady, kde je budou vychovávat. Vznikne tak nová rodina…

Po střetu s Marcusem Folignem z Buffala se Andrej Markov poroučel k ledu.
Po střetu s Marcusem Folignem z Buffala se Andrej Markov poroučel k ledu.