Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Šokující detaily Rajtoralovy (†31) smrti: K sebevraždě použil pásek od kalhot

Autor: bko

Jen těžko se vzpamatovávají fotbalisté tureckého Gaziantepsporu ze šoku, který prožili v neděli večer. Tehdy totiž zjistili, že jejich český spoluhráč František Rajtoral (†31) se ve svém bytě oběsil. Většina hráčů byla dokonce přítomná ve chvílích, kdy z luxusního rezidenčního komplexu odváželi tělo zesnulého českého exreprezentanta…

Zdrcení, s nechápavými výrazy ve tváři. Fotbalisté Gaziantepsporu seděli ve skupince ve vchodové hale bytového komplexu, kde si sáhl na život František Rajtoral . Sledovali tak i smutné momenty, kdy zřízenci pohřební služby nakládali rakev s jeho ostatky, kterou převezli na policejní ředitelství, kde proběhla pitva. Zatím bylo zjištěno, že tělo, visící na pásku od kalhot, bylo bez života zhruba 10 hodin.

Místní web gaziantepgunes informuje, že v nejbližší době uspořádá Rajtoralův poslední klub v Turecku smuteční obřad, po kterém budou hráčovy ostatky letadlem převezeny do Česka. Jeho rodiče se ho však obřadu kvůli vysokému věku nezúčastní, tvrdí turecký web.

Co píší v Turecku o Rajtoralovi (†31)? Nenechal vzkaz, ale seznam dluhů! - čtěte ZDE »

Rajtoralovo tělo by mělo být co nejdříve převezeno do Česka.
Rajtoralovo tělo by mělo být co nejdříve převezeno do Česka.

„Nevím, co k tomu říct. Nikdo to nečekal. Jsme zničení. Ztratili jsme kamaráda, kterého jsme měli rádi. Upřímnou soustrast všem. Je to pro nás šok, všechno se zdálo být v pořádku,“ smutnil v rozhovoru pro místní televizi kapitán týmu Elyasa Süme. „Budeš nám chybět,“ napsal si na Twitter i Rajtoralův další spoluhráč a kamarád Musa Nizam.

Rajtoral dlouhodobě trpěl psychickými problémy, svou roli mohl sehrát i fakt, že od tureckého týmu, který sídlí poblíž hranic se Sýrií, nedostával výplatu. Policie našla jeho poznámky, kde měl výčet svých dluhů i toho, kdo dluží jemu.

„Před deseti až patnácti dny chtěl Rajtoral volno, že potřebuje v Česku vyřešit nějaké problémy. Mimo to se choval jako naprostý profesionál. Všichni jsme ho měli rádi,“ nechal se slyšet i technický ředitel klubu Mustafa Kizil.

Vše o sebevraždě Františka Rajtorala čtěte ZDE »


Nikdy nezapomeneme! hlásí osobnosti na sociálních sítích
Video se připravuje ...