Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Valach neví, zda zůstane v Chomutově: Kdybych vyhrál v loterii, s hokejem skončím

Autor: zal

Dres Chomutova může Juraj Valach (28) oblékat i v příštím roce. Záleží jen na něm, jeho dětech a rodičích. Jedno ale hokejista vylučuje – že by se vrátil na slovenský led, aby byl dvojčatům blíž.

„Hrát na Slovensku hokej, to je podle mě sebevražda. Nechci snižovat kvalitu ligy, ta není špatná, ale mám takové zkušenosti, že tu máte na papíře slíbenou výplatu a pak ji nedostanete, nebo na ni čekáte rok,“ vysvětluje Juraj, který si výpadek v příjmech nemůže kvůli předčasně narozeným dvojčatům dovolit.

„Pocházím z normálních poměrů, žijeme v paneláku a já nemám vydělané nějaké peníze. Pro mě je každá koruna dobrá. Ještě nevím, co vše budou děti potřebovat. Proto ten hokej musím hrát, abych jim to mohl v životě dopřát,“ říká skromný muž.

S koučem Vladimírem Růžičkou je tak Valach domluvený, že se rozhodne podle dětí a rodičů, kteří se o ně starají. „Řeknu to směšně, ale kdybych vyhrál v loterii balík peněz, tak bych to zavěsil a věnoval se dětem od rána do večera a ani oka bych z nich nespustil,“ dodává nakonec s lehkým úsměvem.

Juraj Valach se svými dvojčátky - Jergušem a Amálkou.
Juraj Valach se svými dvojčátky - Jergušem a Amálkou.