2. května 2017 • 22:46

Liberec bude učit Číňany hokej. Uzavře dohodu s Kunlunem z KHL i se svazem

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Netradiční a v hokejové Evropě jedinečné. Vedení Bílých Tygrů z Liberce dosáhlo na politickém poli na zajímavý úspěch, když se dohodlo na spolupráci s čínským Kunlunem, hrajícím KHL. Severočeši by měli čínskému klubu i hokeji pomoci s jeho rozvojem v dalších letech. 



Dohodu českého klubu s Číňany posvětil i český hokejový svaz a jedná se o první hokejovou spolupráci, kterou čínská strana mimo NHL podepíše.

„To, že dojde k podpisu takové dohody, je pro liberecké Tygry ohromná pocta, a také výzva. Cílem je, aby náš klub pomohl čínské hokejové asociaci vytvořit podobný výchovný program mladých hokejistů, jako máme zde v Liberci,“ uvedl v tiskové zpráva prezident Bílých Tygrů Petr Syrovátko.

Vzájemná dohoda se krystalizovala už od loňského roku a k slavnostnímu podpisu by mělo dojít 12. května v Pekingu. Liberečtí by měli s čínským hokejem spolupracovat minimálně do roku 2022, kdy se právě v Pekingu uskuteční olympijské hry.

Čím severočeský klub čínské partnery zaujal? „Mají zájem získat co nejkvalitnější know how z oblasti hokeje a Liberec je o svých kvalitách přesvědčil. Tygři disponují vynikajícím výukovým programem pro mládež, špičkovou hokejovou akademií, aplikujeme moderní metody a k dispozici máme vynikající a komplexní infrastrukturu,“ řekl Syrovátko.

Co se dohody týče, mělo by se jednat o výměnu mládežnických kategorií, zaškolování trenérů nebo organizování turnajů. „Předpokládáme, že z toho bude profitovat nejen klub, ale i město Liberec a celý kraj,“ věří prezident klubu, kterého těší posun klubu v posledních letech.

A kdo ví, třeba se Tipsport extraliga v blízké době dočká vstupu čínských investorů.

Hokejisté Liberce si opět po roce zahrají v extralize o titul. Úřadující mistři vyhráli v Chomutově 4:0, celou sérii 4:2 a ve finále vyzvou Brno.
Hokejisté Liberce si opět po roce zahrají v extralize o titul. Úřadující mistři vyhráli v Chomutově 4:0, celou sérii 4:2 a ve finále vyzvou Brno.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud