Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

"Důchodce" Nedvěd prodal vilu, kterou kupoval s Vařekovou. Vyvařil balík!

Autor: Tomáš Pokorný, Petr Maňas, Jan Uhlík

Kdyby zdi mohly mluvit, co by na něho po 12 letech bydlení asi práskly? Hokejový veterán Petr Nedvěd (45) prodal legendární vilu v Praze na Ořechovce. A vydělal na tom balík!

Dům, který ve 20. letech minulého století postavili jistí manželé Kahlerovi (a jejž po válce zabavili komunisti), koupil Nedvěd v roce 2005 společně s tehdejší novomanželkou, modelkou Veronikou Vařekovou (39).

Zaplatili za něj tenkrát 60 milionů korun. Teď »Méďa« palác už jako dávno rozvedený muž prodal za téměř 112 milionů korun manželům Sorokinovým, původem z Ruska, kteří v Česku podnikají v realitách. Vyvařil tak přes 50 milionů!

Vila Petra Nedvěda na Ořechovce, kterou prodal ruským podnikatelům
Vila Petra Nedvěda na Ořechovce, kterou prodal ruským podnikatelům

Není to však čistý zisk, který mu barák za 12 let vynesl. Spoustu peněz na začátku narval do rekonstrukce. Třeba obklady mu dělali řemeslníci až z Itálie. Nemalé kačky pak jistě spolykalo majetkové vypořádání, když se v roce 2006 s Veronikou rozvedli...

„Jako barák to byl krásnej. Ale já tady netrávím tolik času. Každý rok jsem pět šest měsíců mimo republiku, už delší dobu nedávalo smysl, abych tam bydlel,“ řekl Blesku Nedvěd, jenž vede život starého mládence, přes zimu přebývá ve svém bytě na Floridě a místo rodiny s kupou dětí obýval vilu povětšinou sám.

Podívejte se na Jágrův luxusní bejvák! Tohle je dům hokejové superstar na Floridě - čtěte ZDE »

Jaromír Jágr připravil pro sebe a svoji přítelkyni Veroniku luxusní hnízdečko. Našli jsme jejich bydlení na Floridě. Jaromír Jágr připravil pro sebe a svoji přítelkyni Veroniku luxusní hnízdečko. Našli jsme jejich bydlení na Floridě.Foto archiv Blesk, taosunrise.com

Když nepočítáme některé ženy, jež k němu sem tam zavítaly a které předloni nazval kamarádkami, dělal mu společnost jen čtyřnohý přítel, ridgeback Bugsy.

Každopádně, jak vyplývá z kupní smlouvy, do níž Blesk nahlédl, téměř polovina prodejní ceny putovala na splátku hypotéky, kterou si někdejší reprezentační útočník navzdory 25 milionům dolarů vydělaným v NHL na nákup vily vzal.

Jemu pak na účtu přistálo 59 milionů korun. Nemalou část z nich nejspíš investuje do nového bytu na nábřeží v centru Prahy, kam se bude v prosinci stěhovat.

Rozhovor s Petrem Nedvědem (nejen) o bydlení čtěte v pátečním Blesku!