Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Sparta bude dál platit Stramaccionimu: Leháro za miliony!

Autor: zal

Za gáži 800 tisíc korun měsíčně má kouč Pavel Hapal (48) napravit škody, které na Spartě napáchal Andrea Stramaccioni (42) s platem šestkrát vyšším. Nespravedlnost, že?! A teď si vezměte, že miliony z Letné budou vyhozenému Italovi chodit ještě rok a čtvrt.

Ač za okny v úterý ještě poletoval sníh, sparťanskou kabinou prosvištěl svěží jarní vánek. „Cítím okamžitou změnu, neskutečně přátelskou atmosféru v kabině trenérů i u hráčů,“ pronesl sportovní ředitel klubu Zdeněk Ščasný, jen co vyštípal Stramaccioniho a jeho ansámbl zpět za Alpy.

Jenže cena za tuhle italskou »defenestraci« je obrovská – konkrétně 71 milionů korun. Tolik ještě v následujícím roce a čtvrt bude muset Sparta vyplatit Římanovi a jeho sedmičlenné suitě asistentů. Podle informací Blesku totiž Stramaccioni souhlasil s odchodem z Letné jen za předpokladu, že mu bude vyplacena celá smlouva, kterou loni podepsal až do června 2019.

Andrea Stramaccioni diriguje své svěřence na tréninku v Marbelle
Andrea Stramaccioni diriguje své svěřence na tréninku v Marbelle

„Chtěl bych poděkovat jak panu Křetínskému, tak panu Kotalíkovi za vše, co pro mě v uplynulých měsících udělali a za jejich podporu,“ vzkázal včera Ital vedení Sparty a vzhledem k podmínkám, jaké si při odchodu vydupal, lze tvrdit, že to i myslel upřímně.

Pavel Hapal (48)

Úkoly: Sjednotit rozhádaný kádr, najít základní sestavu, porážet aspoň průměrné týmy, dostat Spartu na příčky zaručující evropské poháry.
Od Sparty za to dostane: 800 000 měsíčně
Celkem do června 2019: 12 milionů Kč

Andrea Stramaccioni (42)

Úkoly: Věnovat se manželce Dalile a dvěma dětem, vyrazit v Římě na nákupy, dát si italské kafíčko, oslavit se sedmi asistenty, jak ze Sparty vybruslili.
Od Sparty za to dostane:
4 750 000 měsíčně*
Celkem do června 2019:
71,25 milionu Kč

*Pozn.: Zhruba třetinu z toho rozdělí mezi svých sedm asistentů.

Stramaccioniho působení ve Spartě: výhry v menšině, zklamání v lize i Evropě
Video se připravuje ...

První volba pro Stramaccioniho v obraně? Hovorka a Štetina. Skvěle se doplňují, říká trenér
Video se připravuje ...

Trenér Hapal: Spartu beru jako výzvu a velký kariérní posun
Video se připravuje ...