Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Ledecká si po OH žije v luxusu: Nejdřív patro v hotelu, teď soukromý letoun!

Autor: zal

Už se dostala na úroveň hvězd typu Messiho či Neymara, kteří létají soukromými tryskáči snad i pro rohlíky. Hrdinka olympiády v Koreji Ester Ledecká (22) cestovala na finále lyžařského Svěťáku do Švédska privátním letadlem.

Byl to trochu logistický rébus. V sobotu odpoledne si Ledecká ve švýcarském Scuolu dojela na snowboardu pro velký křišťálový globus a už zítra ji v Aare čeká finále Světového poháru ve sjezdu. To je zatraceně málo času na přesun o 1850 kilometrů, natož pak na převekslování z prkna na lyže.

„Proto jsme s Ester a trenérem Tomášem Bankem řešili, jak ji tam dostat, aby si už v neděli mohla zajezdit na lyžích,“ přiznává manažer Ledecké Viktor Valta. A tak jen co převzala vítěznou trofej, už frčela autem do Innsbrucku, kde na zlatou Ester a její tým čekalo soukromé aero. To ji jako v bavlnce přeneslo do Östersundu, kde kvůli ní otevřeli letiště, a půl hodiny po půlnoci už ležela v posteli.

Tímhle vrtulákem letěla Ledecká ze Švýcarska do Švédska.
Tímhle vrtulákem letěla Ledecká ze Švýcarska do Švédska.

Taková legrace samozřejmě něco stojí – podle Valty 300 až 400 tisíc korun. Nicméně cenu se podařilo díky určitým směnným obchodům i za pomoci jednoho petrochemického giganta snížit. „Když se odečtou ceny za klasické letenky, které by byly pro celý tým, a nadváha za veškerý materiál, tak to není tak velký rozdíl,“ dodává manažer.

Hlavně ale Ester získala prostor, aby první závod na lyžích po senzačním olympijském zlatu ve super-G skončil co nejlépe – i když jí včera počasí odválo oficiální trénink. „Chci si závody užít a zároveň se budu snažit vyhrát. Jako vždycky,“ slibuje.

Maminka se zdrogovala, aby zvládla cestu tam i zpět, smála se Ester Ledecká
Video se připravuje ...

Čekala jsem, že se tady budou u orloje potloukat turisté a já je pozdravím, vtipkovala překvapená Ledecká
Video se připravuje ...