Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Šokovaná Navrátilová zuří: McEnroe bere v televizi 10x víc, lhali mi

Autor: sjs

Každý má svou cenu. Tenisová legenda Martina Navrátilová (61) se dozvěděla, že za spolupráci s britskou veřejnoprávní stanicí BBC během Wimbledonu, dostala jen 15 tisíc liber oproti jejímu kolegovi Johnovi McEnroeovi (59), který obdržel 150 tisíc liber! Podle Navrátilové muži drží při sobě, a tak chlapská parta z BBC dala více peněz známému bouřlivákovi.

Pokud by se měl příjem poměřovat na vítězství ve Wimbledonu, tak by měla brát více Navrátilová, která slavný turnaj ovládla devětkrát a McEnroe „pouze“ třikrát. Přesto Američan dostal za své expertní služby desetinásobek toho, co Navrátilová. Oba loni ve slavném All England Clubu externě spolupracovali s britskou veřejnoprávní stanicí BBC.

Jenže McEnroe za odvedenou práci dostal 150 tisíc liber (4,32 milionu korun) a Navrátilová 15 tisíc liber (432 tisíc korun). „BBC mě ujistilo, že dostanu honorář srovnatelný s mužskými kolegy. Nejsem z toho šťastná. Jsem šokovaná,“ uvedla Navrátilová a vypálila do světa svou tezi, proč dostal její kolega větší odměnu. „Je to parta starých dobrých chlapů kamarádů…“

Česká rodačka si navíc povzdechla, že mužské hlasy jsou zřejmě lépe oceňované, než ty ženské. BBC se ale brání, že je vše tak jak má být. „Pan McEnroe je smluvně vázán k exkluzivní spolupráci pouze s naší stanicí po celých 13 dnů turnaje a patří mezi nejlepší komentátory. Na pohlaví nezáleží,“ brání se vedení veřejnoprávního kanálu.

Navrátilová si ale stojí za tím, že vykonala během nejslavnějšího tenisového turnaje stejně práce a dostala desetkrát méně. Podle produkce se McEnroe ukázal na obrazovce během loňského Wimbledonu celkem ve 30 vystoupeních včetně komentování vybraných zápasů. Martina Navrátilová komentovala třikrát, ale celkem měla deset vystoupení na obrazovce.

McEnroe v roli tenisového komentátora.
McEnroe v roli tenisového komentátora.

TOP výsledky Čechů na Wimbledonu: Kvitová i bombarďák Lendl
Video se připravuje ...