Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Drsné vztahy biatlonistky Koukalové s Vítkovou. Nenávidí se už od dětství!

Autor: pv

Kdo by to byl řekl. Navenek obě působily jako dobré kolegyně z biatlonové reprezentace. Gabriela Koukalová se s Veronikou Vítkovou ale nemůžou ani vystát. „Roky jsme spolu nepromluvily,“ popisuje bývalá mistryně světa ve své knize Jiná. 

Na kordy! Gabriela Koukalová se ve své knize ostře obula do týmové kolegyně Veroniky Vítkové, bronzové medailistky z letošní olympiády v Pchjongčchangu. Že jejich vztah není úplně ideální, se tak trochu tušilo, ale že je to mezi nimi až tak špatné…

„Už několik let spolu skoro nemluvíme. Snažila jsem se mnohokrát najít cestu, ale ona nechtěla. Nebo jsem ji možná hledala špatně. Je nám jedné bez druhé líp. A zároveň je mi jí trochu líto,“ napsala Koukalová a zavzpomínala na moment z dětství, který odstartoval nenávist.

„Celé se to táhne od chvíle, kdy jsme byly malé holky. Bylo nám pět nebo šest a ona bydlela v domě vedle mého bratrance. Hráli jsme si s dalšími dětmi na ulici, ona nás pozorovala, nezapojila se a jen šla donášet svým rodičům. Jednou jsme se s bratrancem naštvali, utrhli jsme jablko z jejich stromu a surově ho po ní hodili. Už tehdy jsme si nesedly. Takové děti jsem neměla ráda,“ popisuje Koukalová a napadá svou „parťačku z týmu, že jí znepříjemňovala život.

Vzájemné antipatie se přenesly i do dospělosti. „Když jsem někde získala medaili, Veronika mi většinou ani nepopřála. Na olympiádě v Soči už vůbec," tvrdí Koukalová. „Čím víc se mi dařilo, tím to bylo horší. Jednou se mnou nechtěla být ani ve stejném autě.  Řekla, že je tam málo místa, i když jsme jeli tím největším autem, které jsme měli. Na závodech mi udělala několik scén…“

Veronika Vítková předává finišmance Gabriele Koukalové ve štafetě SP v Pokljuce
Veronika Vítková předává finišmance Gabriele Koukalové ve štafetě SP v Pokljuce