Ivo Pospíšil
12. dubna 2018 • 11:45

Koukalová vytáhla biatlon nahoru, teď ale její dávkovaná zpověď rozděluje

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bylo to další drsné odhalení. Že nic není, jak se může zdát. A že i za úsměvy české biatlonové královny se ne vždy skrývalo štěstí, ale pořádná šmouha, kterou ona držela v pozadí. Až doteď. Povídání vítězky ankety Sportovec roku 2017 v její biografii „Jiná“ je syrové čtení.



A po rozhovorech z předchozích týdnů se zdá být jako hořká tečka jedné pohádky, kterou sama stavěla. Pro mnohé to může být kruté prozření – biatlon, který se za poslední roky v očích fanoušků prezentoval právě jako ten „nezkažený“ a „krystalicky čistý“, jako by se prostě v tomto směru zařadil po bok dalších disciplín, kde fungují zákonitosti běžného kolektivu.

Možná ještě o to více, že biatlonisté tráví spolu 95 % času od podzimu do jara. A pak znovu, znovu. Ponorka, o níž se říkalo, že nepanuje, asi logicky panovat musí. Že to klape? Jak kdy. A evidentně jak u koho... Radši se s tím smiřme. Protože jinak je z toho pak takovéto kruté prozření.

Zpověď ostře cílí hlavně na trenéra Jindřicha Šikolu, ale nevynechává ani Veroniku Vítkovou. Že tyto dvě biatlonistky nepatřily právě k největším kamarádkám, byl v kuloárech dlouho nepsaný fakt – i proto jste nikdy za celé období nenarazili na něco jako společný dvojrozhovor. Evidentně ale nezůstalo jen u sportovní rivality.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud