Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pohřeb fotbalisty Pavla Pergla (†40): Legendy se loučily se srdcařem

Autor: pv, ps, nem

Přišli říci sbohem svému příteli. Bývalý obránce Sparty Pavel Pergl (†40) si minulé úterý vzal v německém Magdeburgu život a šokoval tím nejen své nejbližší, ale také celou fotbalovou veřejnost. Dnes se s ním v Břevnovském klášteře rozloučily rodina i mnohé hvězdy zelených trávníků.

Vedl ho v kádru Sparty v ligových zápasech i slavných utkáních Ligy mistrů. Dnes se přišel trenér František Straka se svým někdejším svěřencem naposledy rozloučit. „Pavel byl velký srdcař. Nikdy na něj nezapomenu,“ vyprávěl tiše sklíčený bouřlivák.

Zdrcený byl i exfotbalista a nyní profesionální voják Martin Abraham. „Pavel byl můj nejlepší kamarád. Nezlobte se, nechci nic říkat,“ uvedl hráč, který oblékl například dresy Sparty i Slavie.

Bývalý brankář Sparty Jaromír Blažek se zdraví na pohřbu Pavla Pergla
Bývalý brankář Sparty Jaromír Blažek se zdraví na pohřbu Pavla Pergla

Na pohřbu se objevili i další někdejší spoluhráči – brankář Jaromír Blažek , obránce Ivo Ulich nebo gólman David Bičík. Nechyběl ani trenér druholigového Frýdku-Místku Martin Pulpit, jenž byl jedním z posledních lidí, kteří s Pavlem před sebevraždou mluvili. Mezi smutečními hosty se objevila i Michaela Jajtnerová, bývalá partnerka hokejisty Josefa Vašíčka, který zahynul při havárii letadla s hráči Jaroslavle.

Pergl se Spartou získal dva ligové tituly a zahrál si i v osmifinále Ligy mistrů. Nastupoval také za Blšany, Drnovice a Příbram, v roce 2006 odešel do Drážďan a hrál i v Anglii, Izraeli nebo Švýcarsku. Po návratu ze zahraničí byl na soupisce divizní Velké Bíteše a plánoval stát se trenérem.

Nic z toho nevyšlo, rozhodl se ukončit svůj život…