Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Brankáři Čontofalskému se utopil syn (†3): Tragické minuty u bazénu!

Autor: ps

Tohle je černá můra každého rodiče! Bývalému brankáři fotbalové Slavie Kamilu Čontofalskému (39) se minulý víkend utopil syn Kamil (†3). Doma u bazénu v Říčanech u Prahy se stačilo na chviličku otočit a stala se obrovská tragédie.

Kopačky už Čontofalský využívá jen pro rekreační fotbal, kariéru profesionálního hráče ukončil v roce 2015. Jeho posledním angažmá byla štace u týmu Tampa Bay Rowdies, kde se malý Kamil narodil.

Teď už si rodinka užívala táty doma. Bydleli kousek za Prahou v rodinném domě. Nedělní tragický den se táta věnoval synovi Kamilovi i dcerkám z prvního manželství. Kluka ale na chvíli ztratil z dohledu, chlapec spadl do vody a…

Ani dlouhé minuty, kdy se záchranáři snažili malého chlapečka oživit, nepomohly. „Mohu pouze potvrdit, že o minulém víkendu vyjížděla naše posádka k případu tonutí malého dítěte,“ uvedla bez bližších podrobností Petra Effenbergerová ze středočeské záchranky.

Když záchranáři přijeli na místo, byl podle informací Blesku chlapec v bezvědomí a zdravotníci bojovali o jeho život několik desítek minut. Jejich snaha byla ale marná. „Momentálně se cítím strašně. Není mi vůbec dobře. Nezlobte se, prosím, ale nebudu se k tomu momentálně vůbec vyjadřovat. Děkuji za pochopení,“ řekl Čontofalský redaktorům slovenského serveru Šport24.sk.

Co se stalo, blíže nastínil Čontofalského kamarád. „Kamil byl v ten den se svými dcerami, kterým se také věnoval. V té chvíli jedl salát a nějakým nedopatřením se to bohužel stalo. Je to obrovské neštěstí,“ uvedl přítel Radek, u kterého někdejší brankář nyní přebývá. S manželkou Klárou pohřbí syna v pondělí.

Tady v dommě v Říčenach u Prahy se měla tragédie stát.
Tady v dommě v Říčenach u Prahy se měla tragédie stát.