Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Brankář Čech už piluje svého nástupce: Takhle cepuje syna Damiána (9)!

Autor: nem

Není nad to, když má syn otce za vzor a chuť pokračovat v řemesle. Damián Čech (9) skáče za mičudou jako táta Petr (35), který vstoupil mezi nesmrtelné plejery Premier League.

Brankář Arsenalu » Čechíno « vychytal za kanálem rekordních 200 čistých kont a může zvolat: „Kdo z vás to má?“ Nikdo, ale jednou to třeba bude Čech junior.

Už se na tom usilovně a s rodičovskou péčí pracuje. Mamka Martina dává hodiny fitness své klientele, takže o cviky je i doma postaráno. A na zahradě londýnského rodinného sídla cepuje slavný tatík šikovného synka v gólmanských rukavicích.

Takhle kluci Čechovi trénují. Bude z Damiána gólman jako táta?
Takhle kluci Čechovi trénují. Bude z Damiána gólman jako táta?

Hop doleva, šup doprava. „Klukovi to jde,“ usmál se Petr. Snad v Damiánovi vidí sám sebe na úplném začátku. A proč ne! „Baví ho to, a to je to nejdůležitější. Hraje za svůj tým, už poznal výhry i porážky,“ dodal »Big Pete«, že synátor už ví, co fotbal obnáší.

Koučuje svého potomka a jednou možná povede nároďák. Studuje. „Nevím, třeba se rozhodnu, že mám fotbalu dost a nechci ho vidět, ale teď mě začíná trénování čím dál víc bavit,“ zadumal se nad budoucností Petr Čech. „Dělám si dálkově licenci. Pomáhá mi, že když přijedu, můžu dohánět hodiny a semináře. Věřím, že ji dodělám a pak už mi bude chybět jen profilicence,“ uvedl gólman, který za české národní áčko odchytal 124 zápasů.

¨

Hráč kola Premier League: Petr Čech vešel do historie 200. nulou v lize
Video se připravuje ...