Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tragédie brankáře Čontofalského: smrt syna (†3) museli tajit!

Autor: nem, ps

Bezbřehý smutek prožívá bývalý fotbalový brankář Kamil Čontofalský (39). Zasáhla ho tragédie, která v něm zůstane do konce života. Kousek za Prahou, na zápraží vily v Tehovci, se mu utopil maličký syn Kamil (†3). Spadl do bazénu. Proč v rodině někdejšího hráče Slavie a Bohemians nedělní tragédii několik dní tajili i před nejbližšími? 

Slunečný den kousek od Říčan. Pohoda s dětmi. Nestřežený okamžik. Vteřina ztráty tátovy koncentrace, během které se mu zhroutil svět. Dnes by dal slavný sympaťák »Čonty«, který jako ostříž hlídal tyče sešívaných, Zenitu Petrohrad či slovenského nároďáku, tisíc inkasovaných gólů za to, kdyby tu chvíli mohl vrátit zpátky. Nejde to!

„Kamil byl v ten den se synem a s dcerami z prvního vztahu, kterým se také věnoval. V té chvíli jedl salát a nějakým nedopatřením se to bohužel stalo. Je to obrovské neštěstí,“ cituje portál pluska.sk Kamilova českého kamaráda.

Obzor citlivé lidské duše asi nemá kapacitu na to, aby rozsah tragédie pochopil. A pak přijde zdrcující konstatování ze záchranné služby: „Když sanita rychlé pomoci dorazila na místo, byl chlapec v bezvědomí. Lékaři bojovali o jeho život desítky minut, leč marně.“

Čontofalský se zatím vyjádřil pouze krátce. „Cítím se strašně. Není mi vůbec dobře a nezlobte se, ale momentálně se k tomu nebudu vyjadřovat. Děkuji za pochopení,“ pověděl webu pluska.sk.

O tragédii dlouho nikdo z nejbližší rodiny neměl tušení. Hlavně z obav, jak by na ni reagovala Čontofalského matka, babička malého Kamila. „Kvůli ní jsme se to snažili tajit co nejdéle. Má už pokročilý věk, proto se bojíme, že by se po tomto oznámení mohlo něco přihodit i jí," vysvětlil Čontofalského kamarád Radek pro pluska.sk.

Sám brankář u něj nyní bydlí. „Nechceme, aby se Kamilovi něco stalo. Proto jsme mu podali pomocnou ruku. Nejsem sice odborná pomoc, ale chceme, aby byl neustále na očích a neudělal nějakou hloupost," řekl Radek.

Snad je ale na místě vzkaz: „Drž se, Čonty. Kvůli dcerám Viktorii (13), Valerii (13) a Elizabet (10). Kvůli manželce Kláře. Kvůli sobě...“