Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zlatá Ledecká a Zeman: Komentátorům nadával, Ester dostane medaili!

Autor: ps

Fantastickými výkony na olympijských hrách v Pchjongčchangu »dostala« Ester Ledecká (23) i samotného prezidenta! Miloš Zeman (73) je rozhodnutý udělit jí za dvě zlaté medaile statní vyznamenání. Řekl to v rozhovoru pro Blesk.cz!

Unikátní žena, která špičkově zvládá snowboard i lyže, oslovila svět na zimních Hrách, kde se jí podařil zlatý unikát. Sněmovna Ledeckou právem zařadila k nominantům na ocenění a Zeman pak zdůraznil: „Vyznamenání by dostala i bez jeho iniciativy.“

Před časem naopak Zeman pořádně "zdupal" komentátory už legendární jízdy Ledecké v lyžařském Super-G na olympiádě, když je nazval "idioty s otevřenou hubou" - více čtěte zde »

V poslední době je to pro Ledeckou už druhá zajímavá zpráva. Ministr školství Robert Plaga totiž nedávno překvapil zajímavým krokem, když zveřejnil, že čeští medailisté z letošní olympiády v Koreji dostanou o poznání vyšší odměny, než původně schválil Český olympijský výbor.

Za zlato to bude 2,4 milionu korun, za stříbro 1,8 milionu a za bronz 1,2 milionu. Přitom dosud šlo o částky 1,75 mil. Kč, 875 tisíc a 525 tisíc. „Týká se to i olympiády, která proběhla. Samozřejmě to chceme držet i dál,“ řekl Plaga s tím, že už nebudou vyčleněny další peníze pro realizační týmy. „To nebrání sportovcům, aby se sami rozhodli, jakou měrou své realizační týmy ocenit,“ dodal.

Ledecká měla dostat 3,5 milionu korun plus dalších 1,2 milionu měl inkasovat její tým. Nově získá 4,8 milionu korun.

Janek Ledecký o dceři: Složí pro Ester muzikál o jejích úspěších? Musíme ji brzdit!
Video se připravuje ...

Já a slalom? Myslím, že za týden můžeme začít trénovat, vtipkuje Ledecká
Video se připravuje ...