Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kanonýr Rooney řádil v Americe: Nejdřív první gól, pak krvavý střet!

Autor: hnh

První gól v MLS a zlomený nos. Tak zní bilance bývalého kapitána anglické reprezentace Waynea Rooneyho z nedělní výhry jeho D.C. United nad Coloradem 2:1. Britský kanonýr zůstal v závěru utkání krvácet po srážce s protihráčem a rána si vyžádala šití za pomoci pěti stehů.

Rooney vedl svůj tým do duelu s Coloradem jako nově zvolený kapitán. A s kapitánskou páskou se uvedl náramně, když ve 33. minutě propálil z úhlu svého někdejšího spoluhráče z Manchesteru United Tima Howarda. Šlo přitom o první zásah anglického střelce od odchodu do zámořské MLS.

Dvaatřicetiletý fotbalista pak zůstal v nastaveném čase v krvi poté, co se vydal bránit rohový kop a dostal se do souboje s Axelem Sjobergem. Na hřiště se ovšem vrátil s ochrannou čelenkou. 

„Nemyslím, že je to poprvé, co krvácel. Je to pěkně tvrdý chlapík,“ prohlásil po zápase trenér D.C. Ben Olsen. „Ukazuje to, co pro něj tohle znamená. Je v šestnáctce a dává v sázku svůj obličej, uvědomujíc si, že jde o velký moment,“ pokračoval kouč.

„Jsem rád za vstřelení prvního gólu za D.C. United a ještě více za tři body,“ napsal Angličan na Twitter. „A taky za zlomený nos a pět stehů,“ dodal v dalším příspěvku Rooney. 

Zda bude legendární útočník fit na nedělní duel s Montrealem dosud není jasné...