28. června 2018 • 18:30

Kanonýr Rooney mění Anglii za USA! Tři a půl roku bude hrát za Washington

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Anglický útočník Wayne Rooney se stal další fotbalovou hvězdou, která zamířila do zámořské profesionální ligy MLS. Dvaatřicetiletý hráč Evertonu se dohodl na přestupu do klubu D.C. United, s nímž podepíše smlouvu na tři a půl roku v hodnotě deset milionů liber. Stane se tak nejlépe placeným fotbalistou v historii washingtonského týmu.



Rooney do zámoří oficiálně přestoupí až 10. července, jakmile začne v USA přestupové období. Poprvé nastoupit by měl 14. července, kdy D.C. United přivítá na nově otevřeném stadionu pro 20.000 diváků Vancouver.

"Přestup do Ameriky a MLS je pro mne naplněním dalšího profesního cíle. Toužím tu uspět a dám D.C. ze sebe sto procent, stejně jako jsem to dělal v každém týmu, za který jsem hrál," vzkázal na oficiálním webu nejlepší střelec v historii anglické reprezentace i Manchesteru United.

Rooney anglickou ligu opustí s bilancí 208 gólů, což ho v historické tabulce řadí na druhé místo. Více branek v Premier League nastřílel jen Alan Shearer (260).

FOTBALOVÉ PŘESTUPY SLEDUJTE ZDE>>>


Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud