Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Bývalý soupeř Schumachera: ostrý útok, kterému se šampion nemůže bránit

Autor: pv

Rozhodně se nemusí. Spíš se nesnáší. Bývalý mistr světa formule 1 Jacquese Villeneuve se před pár dny navezl do Michaela Schumachera, který se od vážné nehody na lyžích už pět let neukázal na veřejnosti. Co Kanaďan slavnému jezdci vyčetl?

 

Jejich spory pramení od sezony 1997. Hlavně poslední závod sezony byl pro Villeneuva hřebíčkem do rakve jejich snášenlivosti. Se Schumacherem tehdy bojoval o mistrovský titul. Němec ve ferrari vedl, ale když ho největší rival z týmu Williams předjížděl, tak do něj nekompromisně najel, aby ho vyřadil z boje.

Schumacher na to ale doplatil. Nejenže ze závodu vypadl a mistrem světa byl právě Villeneuve, ale ještě byl dodatečně diskvalifikován za nesportovní chování z celého šampionátu.

„Bylo tady příliš mnoho negativních příběhů. Mnoho otazníků okolo toho, jak vyhrál některé závody a šampionáty. A být velkým šampiónem je více než jen vyhrávat závody,“ rýpl si Villeneuve do německé legendy a v útoku pokračoval.

„Zařadil bych Lewise ( Hamiltona ) před Michaela a to o míle,“ porovnal Kanaďan pro agenturu Reuters německou legendu se současným nejúspěšnějším jezdcem.

Dokonce by Schumachera nedal ani mezi nejlepších pět jezdců historie formule 1. V době, kdy se neví, jak na tom je po zdravotní stránce sedminásobný mistr světa, je to od Villeneuvea docela necitlivé.

Před nehodou. Schumacher bral často manželku Corinnu do společnosti
Před nehodou. Schumacher bral často manželku Corinnu do společnosti