Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Brutální Angolan mladíkovi schválně prošlápl hrudník. Následoval tvrdý trest!

Autor: red

Disciplinárka polské nejvyšší fotbalové soutěže měla napilno. Posuzovala děsivý, brutální, zákeřný a jak se posléze ukázalo, také neomluvitelný faul v jednom. Na svědomí ho má angolský útočník klubu Zaglebie Sosnowiec Alexander Christovao (24), který v utkání se Štětínem schválně prošlápl hrudník talentovanému obránci Sebastianu Walukiewiczovi (18).

Napadený teenager vyvázl z incidentu jen zázrakem bez zranění, což ovšem nebyla polehčující okolnost pro agresivního forvarda. Na hřišti uviděl od rozhodčího červenou kartu. Od vedení ligy následně obdržel za úmyslný zákrok pokutu v přepočtu 120 tisíc korun a navrch distanc na deset utkání.

S Christovaovem  se nepáral ani jeho zaměstnavatel. „Zaglebie takové chování neakceptuje. Hráče za nedostatek respektu k soupeři náležitě potrestá,“ uvedl ještě před rozsudkem disciplinárky v prohlášení prezident oddílu Marcin Jaroszewski.

Tvrdá slova rychle přeměnil v činy.

Klub útočníka postihl nejen finančně, ale také přeřazením do rezervy i umístěním na přestupovou listinu. Za áčko už si nezahraje. Chybět mu moc nebude; v šestnácti duelech této sezony totiž skóroval jen dvakrát, navíc v jednom zápase proti Wisle Krakow.

Alexander Christovao bude za zbabělý faul tvrdě pykat
Alexander Christovao bude za zbabělý faul tvrdě pykat